Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La proximitat entre ERC i ‘comuns’ protagonitza el vessant polític de la cavalcada de Tres Tombs
  • CA

Les paraules d’Ada Colau sobre un possible pacte amb ERC, en què exposava que si els republicans deixen de “subordinar-se a l’antiga CIU” podrien pactar-hi, han tingut ressò avui a la tradicional Cavalcada de Tres Tombs de Sant Andreu. La festa sempre rep la visita de líders polítics de la ciutat, que avui han aprofitat per opinar sobre la proximitat entre ERC i comuns.

Un dels protagonistes ha estat necessàriament Ernest Maragall, que ha volgut deixar clara la “distància explícita” amb Colau i ha dit de les declaracions de l’alcaldessa que són “piruetes electorals“. Per la seva banda, la cap del govern municipal ha insistit que vol fer un “pacte progressista” amb ERC, però que demana als republicans que s’allunyin de l’aliança amb “l’antiga Convergència”.

El candidat d’ERC, Ernest Maragall. | ACN

La resta de partits no han dubtat en sucar-hi pa, i la presidenta de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, ha manifestat que “fa molt que l’alcaldessa està al costat dels separatistes”. “Els barcelonins han de saber que si voten a Colau estan votant independentisme”, ha advertit. Manuel Valls no ha assistit a la cavalcada.

Des del PDECat, Neus Munté ha comentat que l’alcaldessa es troba en la necessitat de buscar pactes. Sobre la possible candidatura de Quim Forn, ha assegurat que té “tot el recolzament del partit”. Sobre un nou mandat de l’alcaldessa, ha destacat que li sembla “inversemblant”. 

Jaume Collboni, que ahir va fer el primer gran acte de campanya en presència de Pedro Sánchez, ha ressaltat que “no sorprèn a ningú que Colau s’apropi a les tesis independentistes”. A més, ha lamentat que després que es trenqués el pacte de govern a l’Ajuntament amb el PSC, Colau s’ha acostat a l’independentisme.

Finalment, Josep Bou, que ahir va negar al FAQS que milités a Fuerza Nueva tot i les proves aportades pel TOT Barcelona, ha parlat sobre Vox. “No seré jo qui els defensi, però respecto que es presentin a les eleccions“, ha considerat.

La seguretat, coprotagonista

Alguns candidats han posat sobre la taula les seves propostes en matèria de seguretat. El candidat socialista ha plantejat acabar amb el problema de la seguretat, “un dels principals de Barcelona amb Ada Colau”, segons ha apuntat a Twitter. Així, ha anunciat que proposaria convocar un mínim de 1.000 places per la Guàrdia Urbana. També ha avançat que sol·licitarà una declaració en suport a la policia local.

El candidat amb el suport del PP també ha fet una petició sobre seguretat: reobrir la comissaria dels Mossos d’Esquadra a plaça Catalunya. Josep Bou ha manifestat que exigirà als populars que demanin al Govern en seu parlamentària que tornin a obrir la comissaria. “És una comissaria molt important per a la seguretat d’una zona molt important com és el subsòl de plaça Catalunya”, ha afegit. El líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha dit a Twitter que portarà la petició al Parlament.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa