Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primera reunió entre Colau i Maragall per explorar el suport d’ERC al tramvia
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau i l’exconseller Ernest Maragall es van reunir aquest dijous a la tarda per primer cop des que el candidat lidera als republicans a Barcelona. Segons ha avançat Betevé i han confirmat al TOT Barcelona fonts d’ERC i del govern municipal, un dels temes tractats va ser el projecte d’unió del Trambaix i el Trambesòs per la Diagonal. Els comuns tornaran a portar-lo al plenari el proper dia 25 en un últim intent d’aconseguir el suport dels quatre regidors d’ERC –decisius per inclinar la majoria– abans d’eleccions.

La cita no va concloure amb cap acord ni es van posar condicions, subratllen els republicans. Ernest Maragall hauria demanat a Ada Colau que els “presenti un document de treball i una proposta concreta” com a pas previ imprescindible per poder entrar a explorar coincidències i discrepàncies. Neguen que sigui en cap cas un “inici de negociacions” i veuen la trobada simplement com una “primera presa de contacte de cortesia”, equiparable a les que ja ha mantingut amb altres alcaldables. Portaveus del govern municipal assenyalen que els dos caps de llista van abordar també “altres temes municipals” a més del tramvia, sobre el que “es van emplaçar a seguir parlant”.

[r:1]

A posteriori es van incorporar a la reunió la tinenta d’alcaldia Janet Sanz i el portaveu del grup municipal d’ERC, Jordi Coronas. Ambdós són coneixedors directes de les negociacions fallides entre BComú i ERC la primavera passada pel projecte de connexió tramviària, al que s’oposava l’anterior president del grup, Alfred Bosch. Entre els obstacles més destacats hi havia la manca de concreció municipal sobre com es garantirà la titularitat 100% pública de les línies unificades i quins seran cost total i el finançament de l’obra.

[r:2]

Els comuns han reprès la pressió a ERC pel tramvia arran de l’últim Baròmetre semestral del consistori, que –a més de catapultar la inseguretat a primera preocupació ciutadana– indicava que dos terços dels enquestats estan a favor de la unió de Trambaix i Trambesòs. Concretament un 62,9% s’hi mostrava a favor i el 20,1% en contra. A més l’estudi municipal detallava que el suport popular s’elevava al 70% entre els votants d’ERC i al 89% entre els de la CUP. 

Més notícies
Ernest Maragall s’obre a pactar el tramvia abans d’eleccions
Notícia: Ernest Maragall s’obre a pactar el tramvia abans d’eleccions
Comparteix
La setmana passada va advertir Colau contra la "precipitació" però avui assegura que ERC està "disposada" a desencallar el projecte
Els comerciants temen que el tramvia “desertitzi” la Diagonal
Notícia: Els comerciants temen que el tramvia “desertitzi” la Diagonal
Comparteix
El gir inesperat d'ERC, que ara s'avé a negociar amb Colau la connexió dels dos tramvies, ha encès les alarmes
El tramvia de Barcelona creix un 4% en nombre de viatgers
Notícia: El tramvia de Barcelona creix un 4% en nombre de viatgers
Comparteix
Durant el 2018 es van registrar més de 29 milions de viatges en les dues línies
Trias recorda a Colau que no existeix “cap consens tècnic” per unir el tramvia per la Diagonal
Notícia: Trias recorda a Colau que no existeix “cap consens tècnic” per unir el tramvia per la Diagonal
Comparteix
El líder del PDECat veu un "intent matuser" de tapar "el rebuig ciutadà"
Maragall veu “frivolitat” en la decisió de Colau de tornar a portar el tramvia al ple
Notícia: Maragall veu “frivolitat” en la decisió de Colau de tornar a portar el tramvia al ple
Comparteix
El candidat d'ERC considera que el tema "és massa important per resoldre'l amb una declaració d'intencions"
Colau tornarà a portar el tramvia a votació al ple per pressionar ERC
Notícia: Colau tornarà a portar el tramvia a votació al ple per pressionar ERC
Comparteix
La tinent d'alcaldia Janet Sanz emfatitza el 63% de suport ciutadà a la connexió del Trambaix i el Trambesòs a través de la Diagonal, expressada en el baròmetre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa