Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pressió sobre el govern municipal per un edifici desallotjat per risc d’esfondrament

Poc més de dues setmanes després de l’ensurt viscut per una vintena de veïns del barri del Carmel, al districte d’Horta-Guinardó, l’oposició pressiona el govern municipal perquè es faci càrrec de la situació. En concret, serà ERC el partit que, segons ha pogut saber el TOT Barcelona, presentarà una proposta a la comissió d’Urbanisme de dimarts 15 en forma de prec perquè l’executiu d’Ada Colau expropiï de forma “preferent i imminent” el bloc afectat per reubicar-ne els veïns de forma “definitiva”.

L’epicentre del problema es troba al número 95 del passatge Sigüenza, paral·lel al carrer que porta el mateix nom. El 29 d’agost al matí els residents de l’immoble van haver de ser evacuats pels Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana després que es constatés el mal estat de l’edifici i el perill a què estaven exposats. Són 18 veïns, segons recorda ERC, i des de llavors han estat reallotjats pel consistori a l’espera d’una destinació estable.

El grup presidit per Ernest Maragall farà un viatge al passat per posar l’executiu local contra les cordes. El 2010, quan Jordi Hereu estava al capdavant de l’Ajuntament, es va aprovar una modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) del Carmel, amb el suport d’ERC. El canvi implicava un pas endavant per als veïns de Sigüenza, ja que el consistori es comprometia a una “actuació” al llarg dels quatre anys següents. Però no va arribar.

El passatge Sigüenza, tallat per un edifici amb perill d’esfondrament / A.L.

No va arribar ni en els quatre anys següents ni enguany, quan els residents han patit la degradació de l’immoble i han perdut casa seva. “L’Ajuntament va 10 anys tard i de moment ni està ni se l’espera”, censura el grup d’ERC. “Si els diferents governs municipals, inclòs l’actual, haguessin tirat endavant aquest planejament avui no hauríem arribat fins a aquest punt d’haver de desallotjar corrent famílies de casa seva per risc d’esfondrament”, afegeixen els republicans. Tal com detalla ERC, el bloc desallotjat ha estat declarat en ruïna.

Edifici desallotjat al passatge Sigüenza del Carmel / Facebook - Rosa Alarcón
Edifici desallotjat al passatge Sigüenza del Carmel / Facebook – Rosa Alarcón

Contactada per aquest diari, l’associació de veïns del Carmel rebutja fer declaracions perquè els veïns han decidit no buscar el seu suport. A l’associació de veïns, però, també li consta que l’edifici el número 95 del passatge Sigüenza és inhabitable pel seu mal estat. “El govern municipal no pot fer deixadesa de funcions perquè quan això passa hem vist que es posa en perill la vida de veïns i veïnes”, conclou ERC.

Més notícies
El passatge Sigüenza, tallat per un edifici amb perill d'esfondrament / A.L.

Desallotjat d’urgència un bloc del Carmel per risc d’esfondrament

Notícia: Desallotjat d’urgència un bloc del Carmel per risc d’esfondrament
Comparteix
Tallat tot el carrer | Reallotjats 16 dels 18 veïns evacuats, inclosos dos menors
Notícia: Desallotjat d’urgència un bloc del Carmel per risc d’esfondrament - Mobile

Quatre ferits en l’esfondrament d’un soterrani en reformes a Barcelona

Notícia: Quatre ferits en l’esfondrament d’un soterrani en reformes a Barcelona
Comparteix
Dos operaris van quedar atrapats i van haver de ser rescatats pels Bombers de Barelona
Notícia: Quatre ferits en l’esfondrament d’un soterrani en reformes a Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix