Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Picabaralla entre PSC i Comuns per una proposta exclosa del Ple

Els socis de govern a l’Ajuntament de Barcelona han protagonitzat aquest divendres l’enèsima picabaralla per l’exclusió d’una proposta de l’últim ple abans de les eleccions del pròxim 28 de maig. En concret, el punt de la discòrdia ha estat aquest cop una declaració institucional per rehabilitar habitatges amb problemes importants del barri del Besòs i Maresme que finalment ha caigut de l’ordre del dia de la sessió celebrada avui.

El PSC ha retret a la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, que hagi decidit deixar fora aquesta proposta, que parlava de prioritzar la intervenció en 2.824 habitatges situats entre els carrers d’Alfons El Magnànim i St. Raimon de Penyafort on es detectin patologies greus i planificar de “manera immediata” una campanya per retirar els estintolaments dels habitatges més afectats. El text que volien presentar els socialistes també demanava determinar la inversió pública per a aquesta intervenció i implantar un sistema d’inspeccions a l’àmbit del Maresme similar al que s’aplica al sector del Besòs.

En aquest sentit, els Comuns han recordat que la seva intenció era poder portar el text en el ple anterior, però que va ser el PSC qui va demanar més temps. Pel que fa a la negativa a incloure la proposta en aquesta darrera sessió, la formació encapçalada per Ada Colau assegura la declaració institucional que pretenien presentar els socialistes no reflecteix el consens que havien arribat amb els veïns ni s’ajusta als acords establerts.

4.000 habitatges del Besòs pendents d’una rehabilitació

Cal recordar que l’Ajuntament de Barcelona ja va detectar en una primera anàlisi d’aquesta problemàtica en qüestió uns 4.000 habitatges del Besòs que necessiten una intervenció urgent. Aquestes actuacions, però, no compten encara amb un calendari ni amb un pressupost d’execució. La declaració institucional hauria servit per donar més pes al compromís dels grups amb aquests barris.

En aquesta línia, des de Valents acusen els Comuns de no voler signar aquesta declaració institucional per “electoralisme”, deixant en l’aire el compromís del consistori amb aquests barris per prioritzar els interessos de “campanya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa