Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Pensàvem que tindríem més protecció”: queixes a meses per manca d’EPIs
  • CA

“Tenim mascaretes perquè ens hem queixat, si no, no ens n’haurien donat”. Ho diu Sara Vargas, vocal d’una mesa electoral de l’escola de les Aigües, al número 420 del carrer Sardenya, al barri del Baix Guinardó (Horta-Guinardó). És molt crítica amb l’organització durant la constitució de les meses, i lamenta, juntament amb la presidenta –que prefereix no donar el seu nom–, que no hi hagi pantalles protectores que les separin entre els votants i elles. “Pensàvem que tindríem més protecció”, declaren.

Es queixen també del procediment per fer tests de Covid als membres de les meses, ja que ha estat “caòtic”. Tant, que en una altra mesa de l’escola de les Aigües, a María Antonia Rica no li han fet cap prova. Comparteix taula amb José Antonio Ramírez i amb Quim Subirana. “Pensava que aniríem tot el dia tapats”, expressa Rica, que denuncia la “desorganització tremenda” que ha marcat l’inici de la jornada. No han començat a entrar votants fins a les 9.30 hores, tal com ha passat a l’escola Pau Casals.

Totes les meses compten amb una capsa amb EPIs per fer servir durant la franja horària, entre les 19 i les 20 hores, perquè votin els positius en Covid o els confinats. A l’escola de les Aigües ningú porta la protecció pensada per a aquesta hora, però a l’escola Fructuós Gelabert alguns vocals i presidents de mesa s’han posat la pantalla protectora.

D’altres s’han quedat en l’intent, ja que la pantalla dificulta la tasca. “És impossible identificar els votants”, comenta Antoni Esteve. A la Fructuós Gelabert les meses s’han ubicat al gimnàs. A partir de les 18.30 hores els membres de les meses es posaran els EPIs complets, segons detalla Beatriu Martínez.

Més notícies
Constitució de meses electorals el 14F a l'escola Pau Casals de Gràcia, abans d'obrir al públic / A.L.
“Ningú volem estar aquí”: resignació i cabreig a les meses electorals del 14-F
Notícia: “Ningú volem estar aquí”: resignació i cabreig a les meses electorals del 14-F
Comparteix
Crònica del clima ciutadà en l'obertura d'un col·legi al barri de Gràcia
La cua per votar al carrer Balmes, sota la pluja, fa zig-zag a la vorera / Jordi Gàlvez
L’espera dels votants al carrer genera llargues cues als col·legis electorals
Notícia: L’espera dels votants al carrer genera llargues cues als col·legis electorals
Comparteix
Els retards en obrir i la distància interpersonal causen un efecte òptic que pot resultar desmobilitzador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa