Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PDeCAT fixa com a límit a principis de febrer per decidir si va amb Trias
  • CA

El secretari general adjunt del PDeCAT, Marc Solsona, ha fixat el 30 de gener o la primera setmana de febrer per a “tancar la fórmula” a Barcelona i decidir si anar o no amb Junts. “No podem portar-ho més enllà”, ha avisat, i ha subratllat que la seva formació ja tenia una estratègia pensada per a Barcelona abans que Trias es presentés públicament com a candidat de Junts.

Sobre si demanaran a Junts ocupar el segon lloc de la llista de Trias, Solsona ha assegurat que no és una qüestió de demanar, i que no volen que es vegi al PDeCAT “com un partit que mercadeja en funció del seu lloc en una llista”.

Xavier Trias, minuts abans de començar la roda de premsa TOT BARCELONA
Xavier Trias, minuts abans de començar la roda de premsa TOT BARCELONA

Els drets electorals

Alhora, ha descartat que la seva formació ocupi un lloc simbòlic en una llista a les eleccions municipals a Barcelona liderada pel exalcalde i candidat de Junts, Xavier Trias: “Demanem respecte. Tenim drets electorals i som un actor com un altre, no som menys que ningú com per a estar en un lloc simbòlic”.

En roda de premsa telemàtica aquest dilluns, Solsona ha explicat que encara no tenen “cap proposta sobre la taula” per concórrer amb Junts, i ha concretat que les converses segueixen obertes amb òrgans del partit de Laura Borràs, després d’haver parlat amb Trias. “El PDeCAT és un partit viu, que és protagonista”, ha reivindicat Solsona, que ha defensat que la seva formació busca recompondre l’espai convergent per “donar resposta a les inquietuds d’alguns catalans que avui se senten orfes políticament”.

Ha descartat renunciar a concórrer a Barcelona en favor de Junts, ha defensat que el seu partit té drets electorals i els ha d’exercir: “No pot ser que porti implícita una renúncia”, i ha explicat que tenen quatre fórmules obertes.

Solsona ha explicat que una de les opcions seria concórrer sota la marca Ara Pacte Local, i les altres serien “aliances en diferents coalicions a Barcelona que vegin en el PDeCAT un bon aliat”, i ha afegit que aquí s’obren diversos escenaris encara que no ha volgut concretar més. A més, tampoc ha volgut donar per tancat un acord amb MésxBarcelona, tot i que assegura que “està en converses amb tothom”.

Objectiu: 300 llistes

Ha afirmat que l'”excepció” per explorar una coalició amb Junts és a Barcelona, ja que en la resta de Catalunya concorreran sota la marca Llaura Pacti Local, una plataforma que engloba formacions com el PNC o Centrem, i amb la qual ja han acordat 170 candidatures municipals en tota Catalunya, amb l’objectiu d’arribar a 300.

Preguntat per la marca Espai CiU registrada pel PDeCAT, Solsona ha diferenciat aquest espai de les eleccions municipals, encara que ha reconegut que si s’estructura una bona estratègia municipal facilitaria una “estratègia supramunicipal”, de cara a les eleccions generals o uns comicis catalans.

Més notícies
Dos agents dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu / ACN
Presó per al presumpte autor de l’apunyalament mortal a Nou Barris
Notícia: Presó per al presumpte autor de l’apunyalament mortal a Nou Barris
Comparteix
L'acusat s'ha negat a declarar i ha estat enviat a presó provisional sense fiança per un possible delicte d'assassinat
Gossos de passeig en una imatge d'arxiu / Vicente Zambrano González
Denuncien possibles casos d’enverinament de gossos en un parc de Barcelona
Notícia: Denuncien possibles casos d’enverinament de gossos en un parc de Barcelona
Comparteix
Els fets haurien tingut lloc al parc de La Pegaso de Sant Andreu i almenys quatre gossos s'haurien vist afectats
Una urna en passades eleccions / Ajuntament
La majoria d’estrangers que viuen a Barcelona no podrien votar el 28M
Notícia: La majoria d’estrangers que viuen a Barcelona no podrien votar el 28M
Comparteix
ERC ha denunciat aquesta situació i ha engegat una campanya per provar de corregir aquest "dèficit democràtic" | L'Ajuntament treballa des del novembre per facilitar la inscripció al cens municipal
Josep Torrent en el moment d'entrar a la Ciutat de la Justícia aquest matí / A.R.
La Casa Orsola marca jurisprudència en el pols per l’habitatge a l’Eixample
Notícia: La Casa Orsola marca jurisprudència en el pols per l’habitatge a l’Eixample
Comparteix
El primer judici contra un dels veïns de l'edifici centenari constata el distanciament de postures amb la propietat, que acusa el Sindicat de Llogateres de convertir el cas en un 'problema de ciutat'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa