Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs prefereix Collboni i es desmarca de l’oferta de Valls per investir Colau
  • CA

Ciutadans s’ha pronunciat sobre l’oferiment de Manuel Valls de fer alcaldessa Ada Colau amb els vots del PSC: “Els regidors de Cs negociarien amb un candidat que no sigui ni independentista ni populista”. La formació taronja descarta així l’oferiment que ha fet l’ex primer ministre francès -que es va presentar en coalició amb Cs- de fer alcaldessa Colau. De moment els comuns opten pel silenci com a única resposta i no desvetllen si es prestarien a fer govern sense el partit que va guanyar les eleccions, ERC. Els socialistes reconeixen que no s’han reunit per ara amb els comuns i posen el focus en què abans Colau “es decideixi” i triï amb qui s’alia.

[r:1]

El partit taronja ha afirmat que “si s’hagués d’impedir que hi hagi un alcalde independentista” no donarien suport a un alcalde populista. “Malgrat les diferències que hi ha amb la candidatura socialista, l’opció que reuneix les condicions és Collboni”, han precisat.

Carina Mejías ja va deixar entreveure​ les diferències entre Valls i Ciutadans pel que fa a pactes postelectorals. La que va ser presidenta del grup municipal de Cs va afirmar que “Ciutadans, i dic Ciutadans, mai pacta amb populistes que destrossen ciutats”. El portaveu del partit al Parlament, Carlos Carrizosa, va avisar Valls que qualsevol decisió pel que fa a pactes s’hauria de consensuar amb la formació a través d’una plataforma formada per tres membres del partit taronja i tres de la candidatura de l’ex primer ministre francès. 

En les diferències entre la formació taronja i Valls es troben també els possibles pactes entre Vox i Cs a grans ciutats com Madrid. L’ex primer ministre francès ha avisat que trencarà les relacions amb el partit taronja si arriba a acords amb la formació ultra a grans ciutats o comunitats autònomes.

Més notícies
Valls, disposat a investir Colau com a “solució menys dolenta” per a Barcelona
Notícia: Valls, disposat a investir Colau com a “solució menys dolenta” per a Barcelona
Comparteix
Al·lega que la "prioritat" és evitar que Maragall sigui alcalde i que la ciutat sigui "la palanca de l'independentisme"
Collboni considera un gest de “generositat” que Valls s’ofereixi a investir Colau
Notícia: Collboni considera un gest de “generositat” que Valls s’ofereixi a investir Colau
Comparteix
El socialista adverteix l'alcaldessa que ara ella ha de decidir "si vol un govern pro independència o pro Barcelona"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa