Cs prefereix Collboni i es desmarca de l’oferta de Valls per investir Colau

La formació taronja descarta investir un candidat "populista"

Ciutadans s’ha pronunciat sobre l’oferiment de Manuel Valls de fer alcaldessa Ada Colau amb els vots del PSC: “Els regidors de Cs negociarien amb un candidat que no sigui ni independentista ni populista”. La formació taronja descarta així l’oferiment que ha fet l’ex primer ministre francès -que es va presentar en coalició amb Cs- de fer alcaldessa Colau. De moment els comuns opten pel silenci com a única resposta i no desvetllen si es prestarien a fer govern sense el partit que va guanyar les eleccions, ERC. Els socialistes reconeixen que no s’han reunit per ara amb els comuns i posen el focus en què abans Colau “es decideixi” i triï amb qui s’alia.

[r:1]

El partit taronja ha afirmat que “si s’hagués d’impedir que hi hagi un alcalde independentista” no donarien suport a un alcalde populista. “Malgrat les diferències que hi ha amb la candidatura socialista, l’opció que reuneix les condicions és Collboni”, han precisat.

Carina Mejías ja va deixar entreveure​ les diferències entre Valls i Ciutadans pel que fa a pactes postelectorals. La que va ser presidenta del grup municipal de Cs va afirmar que “Ciutadans, i dic Ciutadans, mai pacta amb populistes que destrossen ciutats”. El portaveu del partit al Parlament, Carlos Carrizosa, va avisar Valls que qualsevol decisió pel que fa a pactes s’hauria de consensuar amb la formació a través d’una plataforma formada per tres membres del partit taronja i tres de la candidatura de l’ex primer ministre francès. 

En les diferències entre la formació taronja i Valls es troben també els possibles pactes entre Vox i Cs a grans ciutats com Madrid. L’ex primer ministre francès ha avisat que trencarà les relacions amb el partit taronja si arriba a acords amb la formació ultra a grans ciutats o comunitats autònomes.

Més informació

Nou comentari