Rufián: “És antinatural que Colau accepti els vots de qui va expulsar 10.000 persones de França”

El portaveu d'ERC al Congrés lloa l'alcaldessa en funcions com una "activista extraordinària"

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha qualificat d’“antinatural” que una “activista extraordinària” com Colau accepti els vots d’algú que va “expulsar 10.000 persones de França”, en referència a l’actuació de Valls com a ministre d’Interior francès quan va deportar milers de gitanos. Rufián ha lloat l’alcaldessa en funcions per haver paralitzat “tantíssims desnonaments” com a activista en una entrevista a Las Mañanas de RNE

Rufián ha dit que el pacte “natural” és entre ERC i comuns, una suma que permetria aglutinar 20 representants. Sobre la possibilitat que Colau sigui investida amb els vots de l’ex primer ministre francès, ha lamentant que és “terriblement anòmal”. “Sembla que Colau va guanyar les eleccions i estem intentant usurpar el seu tro de ferro”, ha ironitzat. 

“S’hauria de conformar un govern d’esquerres, la resta és antinatural”, ha sentenciat Rufián. ​

El partit de Varoufakis demana no caure en la “trampa”

El partit fundat per l’ex ministre de Finances de Grècia, Yanis Varoufakis, ha demanat a Colau que no caigui en la “trampa” de Valls i que rebutgi els seus vots a la investidura. “De debò acceptaries el seu suport?”, ha interpel·lat el partit DiEM25 a Colau a través de Twitter. La formació de Varoufakis -que va ser ministre de Finances del govern de Syriza, un partit proper a Podemos- ha qualificat l’ex primer ministre francès de “racista, autoritari i oportunista”. 

 

Més informació

Comentaris

    Teresa 10/06/2019 11:07 am
    Trobo a faltar més recolzament d'ERC a Maragall. Fins i tot els de la seva llista sembla que l'han deixat sol. El seu gran valedor Junqueras té prou feina amb sí mateix. Quines casualitats, la fiscalia condemnant Junqueras i Colau acceptant vots que també el condemnen. Em sap greu per Maragall, Colau i Collboni el trepitgen i ERC gairebé calla. Està veient ERC que la seva opció de voler sols ensorrar CDC no li ha anat prou bé. L'enemic no era CDC.
    Gir 10/06/2019 12:04 pm
    Antinatural també és que vosaltres hàgiu arraconat mig independentisme, que es va partir la cara l'1 O I no ha parat de mobilitzar-se aquest temps i hàgiu preferit pactar amb gent que no només no s'ha mullat mai per la independència sinó que l'ha criticat. Antinatural, que portis anys parlant d'independència i després de la campanya diguis que no ets independentista. També ha caigut la vostra careta: no volíeu la independència, sinó desbancar a "convergència" i ens heu utilitzat a

Nou comentari