Maragall diu que la investidura a Barcelona pot “influir positivament” la posició d’ERC al Congrés

El PSC treballa per evitar que sigui alcalde mentre Pedro Sánchez podria necessitar els republicans per ser investit

Maragall avisa: el que passi a Barcelona podria tenir eco a la posició d’ERC al Congrés davant la investidura de Pedro Sánchez. El candidat del PSOE a dirigir l’executiu de l’Estat podria necessitar el suport dels republicans per accedir a la Moncloa, i Maragall ha advertit que el suport de la formació podria estar influïda “positivament” pel que passi a la capital catalana. El PSC -partit germà del PSOE- està disposat a votar Colau juntament amb Valls per evitar que l’ex conseller d’Exteriors sigui batlle.

Tot i que ha reiterat que no parlava en nom del partit i que ho feia a títol personal, Maragall ha dit en una entrevista a La Noche en 24h que arraconar ERC al Congrés podria tancar una “via” a un hipotètic govern de Sánchez. L’alcaldable ha insistit que és pertinent un govern format per un tàndem entre Colau i Maragall ja que facilitaria el diàleg amb l’Estat. 

Ha posat de relleu que és la primera vegada que una força netament independentista està al capdavant dels resultats electorals a Barcelona. Això, ha afegit, dona la possibilitat d’avançar en pro d’assolir una posició de diàleg amb els socialistes espanyols. 

Sobre les paraules de la consellera Teresa Jordà, que apostava per governar de forma efectiva i passar de la retòrica als fets, ha lamentat que s’han sobreinterpretat, però ha admès que després de l’escenari electoral s’obre la porta a la possibilitat de fer obra de govern. “L’Ajuntament ha de governar per al 100% de la ciutadania”, ha declarat.  

Més informació

Comentaris

    L'Ajuntament ha de governar per al 100% de la ciutadania 11/06/2019 8:34 am
    Por eso el Tete no puede ser alcalde. Ni de coña.

Nou comentari