Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall diu que la investidura a Barcelona pot “influir positivament” la posició d’ERC al Congrés
  • CA

Maragall avisa: el que passi a Barcelona podria tenir eco a la posició d’ERC al Congrés davant la investidura de Pedro Sánchez. El candidat del PSOE a dirigir l’executiu de l’Estat podria necessitar el suport dels republicans per accedir a la Moncloa, i Maragall ha advertit que el suport de la formació podria estar influïda “positivament” pel que passi a la capital catalana. El PSC -partit germà del PSOE- està disposat a votar Colau juntament amb Valls per evitar que l’ex conseller d’Exteriors sigui batlle.

Tot i que ha reiterat que no parlava en nom del partit i que ho feia a títol personal, Maragall ha dit en una entrevista a La Noche en 24h que arraconar ERC al Congrés podria tancar una “via” a un hipotètic govern de Sánchez. L’alcaldable ha insistit que és pertinent un govern format per un tàndem entre Colau i Maragall ja que facilitaria el diàleg amb l’Estat. 

Ha posat de relleu que és la primera vegada que una força netament independentista està al capdavant dels resultats electorals a Barcelona. Això, ha afegit, dona la possibilitat d’avançar en pro d’assolir una posició de diàleg amb els socialistes espanyols. 

Sobre les paraules de la consellera Teresa Jordà, que apostava per governar de forma efectiva i passar de la retòrica als fets, ha lamentat que s’han sobreinterpretat, però ha admès que després de l’escenari electoral s’obre la porta a la possibilitat de fer obra de govern. “L’Ajuntament ha de governar per al 100% de la ciutadania”, ha declarat.  

Més notícies
Ernest Maragall a la sortida de Soto del Real. | ERC Barcelona
Maragall vol exigir la llibertat dels presos amb Colau el dia que acaba el judici
Notícia: Maragall vol exigir la llibertat dels presos amb Colau el dia que acaba el judici
Comparteix
Demana una "fórmula d'unitat" aquest dimecres, últim dia del judici al Suprem
Maragall: “Amb Colau vam quedar que em diria alguna cosa i no he rebut resposta”
Notícia: Maragall: “Amb Colau vam quedar que em diria alguna cosa i no he rebut resposta”
Comparteix
El líder d'ERC apel·la a que l'alcaldessa en funcions reactivi les converses o que reconegui públicament que vol ser escollida amb els vots de Manuel Valls

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'Ajuntament ha de governar per al 100% de la ciutadania a juny 11, 2019 | 08:34
    L'Ajuntament ha de governar per al 100% de la ciutadania juny 11, 2019 | 08:34
    Por eso el Tete no puede ser alcalde. Ni de coña.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa