Manifestos enfrontats per demanar un pacte entre Colau-Maragall i un tripartit d’esquerres

Els signen personalitats de la política, del cinema i de la societat civil

Manifestos enfrontats signats per personalitats per demanar una reedició del tripartit que va governar a la Generalitat i un pacte entre Colau i Maragall. Un document signat per 154 persones de l’àmbit de la política i de la societat civil aposta per un tàndem ERC-comuns, i un altre al qual s’han sumat 42 personalitats dona suport a la unió entre ERC, PSC i comuns. 

Un manifest signant per personalitats demana un pacte entre ERC i BComú de cara a la formació del consistori. Els diversos signants aposten per un “acord entre Esquerra Republicana i Barcelona en Comú per conformar un govern fort, d’esquerres i compromès amb els drets civils i democràtics”. 

En el document consideren que una entesa entre les dues formacions és la millor opció per a Barcelona. El manifest està dividit en tres punts. El primer diu que l’acord entre els dos partits formarà un “govern fort, d’esquerres i compromès amb els drets civils i democràtics”. “Volem destacar l’àmplia coincidència programàtica entre Barcelona en Comú i Esquerra Republicana”, afirma el document. Es refereix especialment a les qüestions socials com “els drets LGTBI, els béns comuns i la coproducció social de polítiques públiques”. 

​A més, afegeix el document, el tàndem Maragall-Colau és el que “garanteix millor la governança de la ciutat”. També recorda que el govern ERC-comuns és el més majoritari i el que permet arribar a acords “amplis i sòlids”. 

La quantitat de signants pot anar augmentant, ja que hi ha opció d’adherir-se al document.

Manifest pro PSC-ERC-comuns

La resposta al manifest que dona suport a a ERC i comuns arriba amb un document que considera el pacte d’esquerres entre comuns, ERC i PSC -que Colau és l’única que defensa. Els signants recorden que la majoria dels votants han apostat per forces progressistes, i posen en valor que 28 dels 41 regidors són de formacions d’esquerres. Per això, afegeixen, “l’Ajuntament ha de respondre a aquesta majoria d’esquerra tan clarament expressada”, i emplacen els tres partits a “arribar a un acord”. 

Situen tres eixos que haurien d’articular l’entesa entre els tres partits: un govern municipal “estable” que duri quatre anys, “polítiques d’equitat social, feministes, de foment de l’habitatge assequible, de suport a l’economia social i de millora ambiental”; i contribuir a “cercar una sortida dialogada i acordada a la qüestió nacional catalana, defugint la judicialització de la política i deixant enrere la dinàmica estèril dels fronts polítics contraposats i polaritzats”. En aquest cas, també conviden als partidaris d’aquest acord a adherir-se al manifest. 

Més informació

Comentaris

  Angelblau 02/06/2019 10:52 pm
  Gràcies David Fernandez per enviar aquest dard enverinat als de Esquerra.
  Carles Viñals Casado 02/06/2019 11:20 pm
  El pacte (si n'hi hagués) Maragall-Colau, seria fals i eixorc; no hi pot haver col.laboració sincera entre persones i formacions representatives de sensibilitars nacionals contraposades. ERC ha perdut BCN per a l'independentisme en refusar-se a la unitat electoral i Colau serà alcaldesa amb el suport de l'espanyolisme de qualsevol color, sense escrúpols ni manies. Game over; gràcies, ERC.
  Lo único que está claro, es enterrar a los podridos " misales". 03/06/2019 8:42 am
  Aunque se quieran "esconder" cambiando el nombre diecinueve veces.
  Anna Creus Aguado 03/06/2019 8:43 am
  .
  Covards i traidors 03/06/2019 10:19 am
  Qualsevol programa que no ptioritzi l'independència, està destinat a ser castrat per l'estatpodrit. Només queda jxcat i el MHP de la República Catalana, escollit a les urnes catalanes, que ara tots desprecieu? I els altres partits, erc i cup, en mode genuflexió als partits dels fons reservats? Per cert, DavidFernandez, dius que els comuns son d'esquerres? Per que els fets ho desmenteixen.
  Pere 03/06/2019 11:52 am
  La Colau, pot arrtibar a pensar que seria millor aceptar un cop de má del Valls o PSC, que de Juntsx Cat ? Ha estat predicant el que no creu? La política té poc nivel étic.

Nou comentari