Un diputat de Cs al Congrés ataca Valls per criticar les negociacions amb Vox a Madrid

Marcos de Quinto, exvicepresident de Coca-Cola, apunta al regidor electe per censurar les reunions entre els dos partits per pactar a la capital de l'Estat

El diputat electe de Cs i exvicepresident de Coca-Cola, Marcos de Quinto, ha picat al crostó de Manuel Valls per les crítiques de l’ex primer ministre francès a les negociacions de la formació taronja amb Vox a Madrid. El regidor electe ha censurat en diverses ocasions l’entesa entre Cs i la formació ultra, que es podria materialitzar en pactes a la capital de l’Estat per governar a l’ajuntament i a la comunitat. De Quinto va fer una referència velada als comuns quan, després que Valls esmentés els “separatistes” i l'”extrema dreta” com a formacions a qui cal vetar, el diputat taronja li va dir en una piulada: “Se t’ha oblidat esmentar l’extrema esquerra, probablement t’has quedat sense caràcters”.

 

La resposta del representant de Cs al Congrés va arribar després que Valls expressés a través de Twitter “gran preocupació” per les reunions entre el partit ultra i la formació d’Albert Rivera per explorar possibles pactes a Madrid. “Normalitat democràtica o normalització d’un partit d’extrema dreta?”, es preguntava el regidor electe. 

Valls va piular en resposta a un tuit de la presentadora Ana Pastor, en què qualificava de “toc” de l’ex primer ministre francès a Cs per negociar amb Vox. El regidor electe no va esmenar les paraules de Pastor i va afegir que “el futur d’Espanya, de les comunitats o les ciutats no pot dependre dels separatistes o de l’extrema dreta”. 

“I no et preocupa que el PSOE flirtegi amb Bildu a Navarra?”, ha respost de Quinto en una altra piulada. “Normalitat democràtica?”, li ha preguntat en to irònic. De Quinto, que va ser el número dos en la llista al Congrés de Cs a la capital de l’Estat, ha retret a Valls que no demanés als socialistes que s’abstinguin per permetre un govern entre PP i Cs a Madrid sense necessitat de Vox. 

La posició de Cs davant del suport de Valls a Colau

Diversos membres de la formació d’Inés Arrimadas han expressat rebuig davant de la possibilitat que l’ex primer ministre francès voti Colau per investir-la i així impedir que Maragall accedeixi a l’alcaldia. Si més no, han situat Jaume Collboni com l’opció preferent de Cs per donar suport en el ple d’investidura. Rivera va demanar en aquest sentit un pacte entre PSC, Valls i PP per pressionar Colau i obligar-la a escollir entre independentistes i unionistes. 

Més informació

Nou comentari