Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un diputat de Cs al Congrés ataca Valls per criticar les negociacions amb Vox a Madrid
  • CA

El diputat electe de Cs i exvicepresident de Coca-Cola, Marcos de Quinto, ha picat al crostó de Manuel Valls per les crítiques de l’ex primer ministre francès a les negociacions de la formació taronja amb Vox a Madrid. El regidor electe ha censurat en diverses ocasions l’entesa entre Cs i la formació ultra, que es podria materialitzar en pactes a la capital de l’Estat per governar a l’ajuntament i a la comunitat. De Quinto va fer una referència velada als comuns quan, després que Valls esmentés els “separatistes” i l'”extrema dreta” com a formacions a qui cal vetar, el diputat taronja li va dir en una piulada: “Se t’ha oblidat esmentar l’extrema esquerra, probablement t’has quedat sense caràcters”.

 

La resposta del representant de Cs al Congrés va arribar després que Valls expressés a través de Twitter “gran preocupació” per les reunions entre el partit ultra i la formació d’Albert Rivera per explorar possibles pactes a Madrid. “Normalitat democràtica o normalització d’un partit d’extrema dreta?”, es preguntava el regidor electe. 

Valls va piular en resposta a un tuit de la presentadora Ana Pastor, en què qualificava de “toc” de l’ex primer ministre francès a Cs per negociar amb Vox. El regidor electe no va esmenar les paraules de Pastor i va afegir que “el futur d’Espanya, de les comunitats o les ciutats no pot dependre dels separatistes o de l’extrema dreta”. 

“I no et preocupa que el PSOE flirtegi amb Bildu a Navarra?”, ha respost de Quinto en una altra piulada. “Normalitat democràtica?”, li ha preguntat en to irònic. De Quinto, que va ser el número dos en la llista al Congrés de Cs a la capital de l’Estat, ha retret a Valls que no demanés als socialistes que s’abstinguin per permetre un govern entre PP i Cs a Madrid sense necessitat de Vox. 

La posició de Cs davant del suport de Valls a Colau

Diversos membres de la formació d’Inés Arrimadas han expressat rebuig davant de la possibilitat que l’ex primer ministre francès voti Colau per investir-la i així impedir que Maragall accedeixi a l’alcaldia. Si més no, han situat Jaume Collboni com l’opció preferent de Cs per donar suport en el ple d’investidura. Rivera va demanar en aquest sentit un pacte entre PSC, Valls i PP per pressionar Colau i obligar-la a escollir entre independentistes i unionistes. 

Més notícies
Girauta critica Valls i diu que triar entre Colau i Maragall és “forca o guillotina”
Notícia: Girauta critica Valls i diu que triar entre Colau i Maragall és “forca o guillotina”
Comparteix
El dirigent de C's creu que l'actual alcadessa en funcions no és el "mal menor" sinó que ho seria Collboni
El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, aquest migdia / ACN (Núria Julià)
Carrizosa recorda a Valls que ha de decidir els pactes amb Ciutadans
Notícia: Carrizosa recorda a Valls que ha de decidir els pactes amb Ciutadans
Comparteix
El portaveu parlamentari de Cs destaca que s'hauran de consensuar en una plataforma formada pel partit i per la candidatura de l'ex primer ministre francès
Mala maror al grup de Valls per les reticències de Cs a fer alcaldessa Colau
Notícia: Mala maror al grup de Valls per les reticències de Cs a fer alcaldessa Colau
Comparteix
Sectors importants del partit es resisteixen a fer efectiva l'oferta de l'ex primer ministre francès, que podria actuar per lliure amb els tres independents
Cs prefereix Collboni i es desmarca de l’oferta de Valls per investir Colau
Notícia: Cs prefereix Collboni i es desmarca de l’oferta de Valls per investir Colau
Comparteix
La formació taronja descarta investir un candidat "populista"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa