Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni: “Els últims quatre anys no inspiren confiança per donar un xec en blanc a Colau”
  • CA

El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha recordat el trencament entre comuns i socialistes després d’un any i mig de govern al 2015: “Els últims quatre anys no inspiren confiança per donar un xec en blanc a Colau”. Tot i que s’ha mostrat disposat a investir l’alcaldessa en funcions, ha advertit en una entrevista a El programa de Ana Rosa de Telecinco que els vots hauran de garantir un “govern de coalició” entre PSC i comuns.

Collboni ha estat entrevistat també a Antena 3, a Espejo Público, on ha apostat per la confecció d’un govern “sòlid” que doni “estabilitat” i “confiança” a l’economia. A més, ha situat com a prioritat “passar pàgina” de la “inestabilitat” del procés independentista. El líder socialista a la capital catalana ha insistit que vol evitar que la ciutat estigui “supeditada” a l’independentisme. Per això, ha negat la possibilitat de pactar amb ERC, cosa que fa impossible el tripartit que aspira a aconseguir Colau de la mà del PSC i dels republicans. Maragall també ha descartat qualsevol entesa de govern amb els socialistes.

Preguntat sobre quina actitud adoptaria si Colau, com ha fet des de l’empresonament dels presos polítics, critiqués la repressió a l’independentisme i col·loqués un llaç groc a l’Ajuntament, ha avançat que no hi estaran d’acord. Fins i tot, ha afirmat que el posicionament del consistori serà un dels punts a tractar en el pacte entre les dues formacions. 

Sobre el suport de Valls a Colau en la investidura, Collboni ha considerat que l’alcaldessa en funcions es presenta perquè sap que té el suport necessari per tornar a liderar el consistori. A més, ha assegurat que el PSC no veta a cap formació i que vol que l’Ajuntament miri a districtes com ara “Nou Barris i Sant Martí” i no cap a Waterloo, on viu el president a l’exili Carles Puigdemont. 

Més notícies
Jaume Collboni i la seva número 2, Laia Bonet, avui a la seu del PSC a Barcelona / S.B.
Collboni adverteix que “no tindria sentit investir una alcaldessa sense pacte de govern”
Notícia: Collboni adverteix que “no tindria sentit investir una alcaldessa sense pacte de govern”
Comparteix
El cap de llista del PSC no vol el tripartit perquè "ERC està més pendent de Waterloo que de Nou Barris"
Colau, sobre la investidura: “Els vots que vinguin, benvinguts seran”
Notícia: Colau, sobre la investidura: “Els vots que vinguin, benvinguts seran”
Comparteix
Ha descartat governar en solitari amb 10 regidors "perquè no es pot governar bé"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Viure Catalunya a Casa a juny 10, 2019 | 11:00
    Viure Catalunya a Casa juny 10, 2019 | 11:00
    Iceta, tant tu com Collboni sou fills de la immigració. Iceta basc, Collboni pare de León i mare andalusa. Us manca la vida catalana en família, aquella herència que no s'escriu però que es viu. Això us fa tenir un cordó sentimental amb l'Espanya que sí que vau viure a casa. Us passa a gairebé tots els dirigents del PSC, PP, Cs, catalans. Jo us demano, on els vostres pares i vosaltres heu viscut i crescut? Heu aprofundit en aquesta idea?. El mateix li passa a Colau
  2. Icona del comentari de: Vosaltres a juny 10, 2019 | 11:47
    Vosaltres juny 10, 2019 | 11:47
    Tampoc. Sou del 155
  3. Icona del comentari de: Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT a juny 10, 2019 | 20:39
    Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT juny 10, 2019 | 20:39
    VIURE A CATALUNYA A CASA ,, Fa 8 hores ,Aixis vols dir que COLLBONI a la INTIMIDAD DEU PARLAR ESPAÑOL = CASTELLÀ . Ques lo ques UN ESPAÑOL . Tambe molts de E.R.C. que diuen volguer LA REPUBLICA CATALANA y la Independencia deuen tenir Pares de Fora de Catalunya i a la intimidad deuen PARLAR CON LEO MESSI Hosi en LLengua Castellà = Español .De aqui que volguin fer OFICIAL LA LLENGUA CASTELLANA y no nomes la Catalana UN PAIS UNA SOLA LLENGUA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa