Collboni avisa que PSC i comuns haurien de tenir els mateixos regidors en un hipotètic govern

Recorda que els socialistes han guanyat quatre representants respecte a 2015

El regidor electe del PSC Jaume Collboni ha avisat que en un hipotètic govern conjunt de socialistes i comuns les dues forces haurien de tenir la mateixa força. Collboni ha recordat que la rellevància de la seva formació no és la mateixa que fa quatre anys, ja que han guanyat quatre regidors. A més, ha destacat, BComú n’ha perdut un. Tot i que ha admès que és “molt avançat” parlar de la conformació del govern, ha avançat que la representació hauria de ser “paritària”, però referint-se a la força que ha de tenir cada partit en un eventual govern.

[r:1]

Ho ha expressat quan ha estat preguntat per la correlació de forces que hi hauria d’haver en un govern de Colau i Collboni en una entrevista a El Matí de Ràdio 4. Per Collboni, tenir la mateixa força en un govern serviria per expressar la “cogovernança” de l’Ajuntament. El candidat socialista no ha posat en dubte, però, que Colau ha de ser l’alcaldessa si hi ha un pacte entre ell i la líder dels comuns. 

Collboni ha insistit que un govern independentista miraria cap a Waterloo i no cap a districtes com Nou Barris, que els socialistes van recuperar després de perdre-hi a les eleccions de 2015. “Un acord entre socialistes amb comuns té 18 regidors, un govern fort que permetria pactar pressupostos i tirar endavant acords de ciutat en àmbits com l’habitatge, la seguretat o l’economia”, ha declarat en l’entrevista. 

Més informació

Nou comentari