Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nogueras veta un pacte municipal Junts-PDeCAT: “És un partit inexistent”
  • CA

Contradiccions a Junts. Fa uns dies, el candidat de Junts a les eleccions municipals del 28M, Xavier Trias, va assenyalar al programa ‘Aquí Catalunya’ de la SER que “no té sentit” que Junts i el PDeCAT vagin per separat a les eleccions. El portaveu de Junts, Josep Rius, va respondre aquestes paraules en una roda de premsa assegurant que Trias “té les mans lliures per configurar la seva llista electoral”. Ara, però, ha sorgit una nova opinió dins de Junts.

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha rebutjat que es pugui produir una aliança entre els dos partits per presentar-se en conjunt a les eleccions. “El PDeCAT és un partit que no existeix, fa temps que va desaparèixer. El que queden són persones que en formaven part. És un partit que no va aconseguir cap representació a les darreres eleccions autonòmiques. No crec que vagi de sigles, va de persones”, ha subratllat en una entrevista a Europa Press.

Pactes amb forces independentistes

Pel que fa als pactes amb forces independentistes, Nogueras ha recalcat que prioritzar-los és el que consta a la ponència política de Junts, tot i les diferències que hi ha entre el partit i ERC, especialment des que es va produir la crisi que va trencar amb el Govern de coalició de la Generalitat. En aquest sentit, però, ha insistit que els pactes que es puguin produir en l’àmbit local no dictaran “el futur del país”.

Dies abans, Junts i PDeCAT havien celebrat reunions per tal d’analitzar la possibilitat de sumar forces per tal d’intentar arribar a l’alcaldia de Barcelona. A més, Rius també va recalcar que tot i que la seva força no faci un pacte “amb cap partit a l’àmbit nacional, es poden prendre acords amb altres formacions en l’àmbit municipal”. Va argumentar que la política nacional i la local tenen lògiques diferents.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sense nivell a desembre 30, 2022 | 13:14
    Sense nivell desembre 30, 2022 | 13:14
    La serventa d'en Puigdemont té l'ordre de generar mal rotllo i de crear divisió. Els competidors ho agraeixen.
  2. Icona del comentari de: Joan a desembre 30, 2022 | 13:41
    Joan desembre 30, 2022 | 13:41
    I vosaltres aviat tambe ho sereu, i amb aquesta actitut de menyspreu encara mes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa