Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias té el vistiplau de Junts per pactar amb el PDeCAT de cara al 28M
  • CA

Les declaracions de Trias d’aquest matí al programa ‘Aquí Catalunya’ de la Cadena SER, en què reconeixia obertament que “no tenia sentit” que Junts i el PDeCAT es presentin per separat en les eleccions municipals del 28M, han obtingut una resposta ràpida i positiva per part de Junts. Josep Rius, portaveu de Junts, ha assenyalat sense embuts que Trias “té les mans lliures per configurar la seva llista electoral” en una roda de premsa celebrada aquest dilluns a la seu del propi partit.

Rius ha volgut subratllar que encara que Junts no faci un pacte “amb cap partit a nivell nacional, es poden prendre acords amb altres formacions en l’àmbit municipal”, amb l’argument que tenen lògiques diferents.

Les converses ja estan en marxa segons el PDeCAT

De fet Genís Boadella, secretari d’organització del PDeCAT, ha admès que ja s’han obert les vies de diàleg entre les dues formacions per explorar una possibilitat d’acord per a les eleccions del 28M. Boadella tampoc ha amagat que el PDeCAT busca “una coalició electoral” que els permeti encarar amb major confiança i fortalesa els comicis municipals. La idea, segons el secretari d’organització del PDeCAT, passa per negociar “amb discreció i de partit a partit” per arribar a algun tipus d’entesa durant les properes setmanes. Tot i això, Boadella ha alertat que no es tracta d’una línia vermella i que no refusen altres vies.

En declaracions al programa ‘Aquí Catalunya’ de la Cadena SER, Xavier Trias havia mostrat la seva preocupació per saber si els barcelonins que tradicionalment han votat CiU tindrien dubtes a l’hora de dipositar la papereta a l’urna i que per això intuïa que el pacte seria útil per a les dues formacions. “Intento que tinguin clar que poden votar el Trias”, ha afegit el candidat de Junts a l’alcaldia de la capital catalana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní emprenyat. a desembre 19, 2022 | 19:51
    Barceloní emprenyat. desembre 19, 2022 | 19:51
    Doncs crec que, més que pactar, el que van es a captar.
  2. Icona del comentari de: Barceloní emprenyat. a desembre 19, 2022 | 19:51
    Barceloní emprenyat. desembre 19, 2022 | 19:51
    Doncs crec que, més que pactar, el que van es a captar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa