Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Ningú sap en què es gasten els diners els grups municipals”: Graupera, en 20 frases
  • CA

Jordi Graupera ha mantingut l’acte que havia preparat com a debat per contraprogramar el cara a cara d’Ada Colau i Manuel Valls al programa Salvados, a La Sexta. Com que els partits que hi havia convidat no hi han assistit, l’ha transformat amb una sessió de preguntes obertes que ha titulat Debat amb tu, retransmès per YouTube. Aquest n’és el resum en 20 frases.

1. “Per afrontar la problemàtica dels MENA cal reforçar la xarxa civil, un dels tresors de la ciutat, menyspreada i maltractada per l’Ajuntament, que en alguns casos els ha arribat a dir que eren casta del barri”.

2. “L’ordre públic en una ciutat. Però això no vol dir més policia i prou, això és Valls. Cal reforçar la plantilla de la Guàrdia Urbana, però també redistribuir-la. I com que molts guàrdies es jubilen els pròxims anys, el nou alcalde pot refer-la”.

3. “La  Guàrdia Urbana ha de poder investigar, no ho fa per una interpretació restrictiva de les competències”.

4. “Cal més enllumenat. La percepció subjectiva d’inseguretat és important perquè genera inseguretat objectiva, perquè tothom actua amb desconfiança”.

5. “Posar presos polítics de cap de llista és alimentar els instints sentimentals del poble, en lloc dels instints racionals”.

6. “El problema de l’habitatge és també un símptoma d’altres problemes de la ciutat que hi estan relacionats, com ara que els joves tenen sous molt baixos. Sous baixos i lloguers alts, fan que marxin de la ciutat, quan són els més emprenedors, els que farien més coses per Barcelona”.

7. “Els joves que es queden a Barcelona i paguen el 40% del seu sou en habitatge, no poden gastar en llibres, en formes de vida saludables com anar al gimnàs o menjar bé, o en extraescolars per als fills”.

8. “L’aposta estratègica a llarg termini per a l’habitatge és que n’hi hagi molt més de titularitat pública. Ara n’hi ha entre un 1% i un 2%. A Europa és un 15%. En ciutats on ho tenen més ben resolt, com Viena, és el 40%. Per arribar al 15% caldrien 115.000 habitatges públics, d’on els treus? El mandat que va bé en treuen 4.000. Cal repensar la ciutat, ara que s’ha obert el PGM”.

9. “A mig termini, s’alleujarien els problemes que porta l’habitatge amb un transport interurbà que funcioni, ja que la gent ha de marxar a viure fora. Ara no hi és. Sabem que Rodalies no depèn de l’Ajuntament, però es pot impulsar un bus interurbà“.

10. “Com a mesura d’emergència, hi ha més de 14.000 locals comercials buits des de fa més de 2 anys buits. Es pot mirar la possibilitat de convertir-los en habitatges, se’n pot expropiar l’ús, no la titularitat”.

11. “No soc partidari de la llei de regulació de lloguers. Primer perquè el preu és un missatge. Per exemple, ara sabem que hi a més gent que vol viure a Barcelona. A més a més, si limites el preu generes contraincentius per al manteniment dels immobles. En ciutats on s’ha fet, s’han degradat els habitatges”.

12. “No som antiturisme. El turisme és una de les raons per les quals aquest país ha fet el canvi de mentalitat cap a la independència, 20 anys de turisme ens han permès veure altres maneres de viure, idees de llibertat”.

13. “El 1992 es va fer el pacte amb el diable, el pacte de continuar espanyolitzant la ciutat a canvi de pa i circ”.

14. “Amb els Jocs, Barcelona va dir al món ‘mireu quina ciutat tan bonica’, no va dir res més. I el que hem aconseguit a canvi és un turisme amb la mirada buida, una mirada estètica, que no valora res”.

15. “El turisme s’ha d’esponjar, no pot estar en el 15% de la ciutat. No hem de fer un altre MACBA a Ciutat Vella, hi ha altres llocs a l’àrea metropolitana per situar-hi centres d’interès”.

16. “Les migracions generen friccions, és normal. El que no pots fer és alimentar els discursos xenòfobs perquè en la por hi hagi vots. La xenofòbia és molt fàcil d’encendre i molt difícil d’apagar. Comences volent ser el Le Pen del Partit Socialista francès i acabes expulsant nens gitanos romanesos”.

17. “Hem de mirar cap a l’àrea metropolitana per entrar en un diàleg franc amb les altres ciutats, deixar d’enviar-hi el que no volem o el que no hi cap a Barcelona. La grandesa de al ciutat és també per aquesta aglomeració que té al voltant”.

18. “Hi ha opacitat a la Diputació però també a l’Ajuntament. Ningú sap en què es gasten els diners que reben els grups municipals a l’Ajuntament, és com el pressupost de la casa reial”.

19. “Si guanyem sense esperar-nos-ho, que no ens passi com a Colau, que ha trigat tres anys a aprendre a governar. Nosaltres ens preparem per assumir qualsevol responsabilitat perquè no sabem què ens tocarà fer, a l’oposició o al govern”. 

20. “Soc partidari de regular la venda ambulant, amb normes. Res de mantes a terra, res d’aglomeracions. Hem de fer això perquè no funcionarà res més amb el top manta”.

Més notícies
“Si hi ha algú de l’elit, és l’alcaldessa de Barcelona”: el cara a cara Colau-Valls, en 20 frases
Notícia: “Si hi ha algú de l’elit, és l’alcaldessa de Barcelona”: el cara a cara Colau-Valls, en 20 frases
Comparteix
L'alcaldessa Ada Colau i l'exprimer ministre i alcaldable Manuel Valls s'han enfrontat en un cara a cara televisiu que ha evidenciat la seva nul·la sintonia personal i política
Graupera, en el vídeo en què ha explicat com han anat, segons ell, les negociacions per al debat que proposava
Graupera, a l’atac: explica en un vídeo com s’han excusat els partits del debat que proposava
Notícia: Graupera, a l’atac: explica en un vídeo com s’han excusat els partits del debat que proposava
Comparteix
El cap de llista de Barcelona És Capital assegura que Junts per Catalunya només hi volia anar si hi havia ERC i que Maragall ha respost que no volia contraprogramar el 'Salvados'
L'alcaldessa, Ada Colau, i el candidat de Ciutadans, Manuel Valls. | ACN
Colau escalfa el cara a cara amb Valls acusant-lo de masclista
Notícia: Colau escalfa el cara a cara amb Valls acusant-lo de masclista
Comparteix
L'alcaldessa i l'ex primer ministre francès s'enfronten en un debat que s'emetrà diumenge

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep a abril 08, 2019 | 09:56
    Pep abril 08, 2019 | 09:56
    En Jordi és el millor. En Jordi l'hem triat nosaltres entre unes desenes de candidats. En Jordi és la nova política. La política que va de baix a dalt. Analitzeu qui ha triat la resta dels candidats. L'Ada perquè és una trepa i puja a cops de colze, el Maragall pel seu cognom, el Valls per les elits, el Collboni perquè pagava als paquis a les "primàries", el Bou perquè el Casado li va pagar unes canyes,... Nivellàs!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa