Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Neus Munté es dona de baixa del PDECat
  • CA

L’expresidenta del PDECaT Neus Munté també es donarà de baixa del partit, tal com han confirmat fonts properes a l’exvicepresidenta del Govern. Munté, que va fer tàndem amb Artur Mas a la presidència del PDECat, culmina així la seva desvinculació amb David Bonvehí. Tal com va avançar el TOT Barcelona, Munté ja ha traslladat a la direcció del PDECaT que no hi seguirà vinculada, i la baixa formal la tramitarà les properes hores.

Regidora de JxCat a Barcelona i presidenta de la formació a la Diputació, espera tenir aviat una conversa amb Bonvehí i amb altres persones que han estat “rellevants” al partit, segons el seu entorn. L’exconsellera ja s’havia donat d’alta del partit de Carles Puigdemont després de la seva fundació.La baixa de Munté se suma a les de l’expresident; els presos Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn; els consellers Damià Calvet, Jordi Puigneró, Miquel Buch i Meritxell Budó; l’exconseller Lluís Puig; el gruix de diputats i senadors; i múltiples dirigents locals i comarcals, que han estripat el carnet del PDECaT per afiliar-se a JxCat.

Mas es queda

És significatiu que, des d’ara, Mas ja no formi part del mateix partit que el seu successor a la presidència de la Generalitat –Puigdemont– ni que Munté, amb qui va compartir la presidència del PDeCAT després d’impulsar-lo conjuntament.

Munté va anunciar el 27 de juny de 2018 que deixava la presidència del PDECaT. L’anunci de la seva decisió arribava poques setmanes abans de l’assemblea ordinària que el partit celebraria el 21 i 22 de juliol. Munté, aleshores candidata del PDECaT a les municipals després de guanyar les primàries, va acabar anant de número 3, per darrere de Forn i l’exconsellera Elsa Artadi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa