Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els regidors de JxCat a Barcelona també deixaran el PDECat
  • CA

Els regidors barcelonins de JxCat també deixaran el PDECat. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, el grup municipal sencer es mantindrà vinculat únicament al nou partit liderat per Carles Puigdemont i deixarà discretament la militància al partit que ara dirigeix David Bonvehí. La desvinculació encara no s’ha consumat del tot però és “indubtable”, segons les fonts consultades.

Tres dels cinc regidors del grup –Jordi Martí Galbis, Francina Vila i Neus Munté– tenien fins ara doble militància i s’han posicionat amb Puigdemont en la guerra política que ha desfermat la denúncia del PDECat per la marca electoral Junts. La presidenta del grup, Elsa Artadi, i el regidor i exconseller Ferran Mascarell, mai van arribar a tenir el carnet del PDECat i anaven a la llista electoral com a independents.

Martí ha estat el primer en donar-se de baixa, aquest dilluns, segons ha confirmat ell mateix a aquest diari. “En els propers dies o hores”, indiquen fonts del grup municipal, donaran el pas Francina Vila i Neus Munté. Ambdues havien tingut responsabilitats orgàniques al PDECat. El cap de llista municipal al maig, l’exconseller Quim Forn, ja ha anunciat que trenca amb el PDECat.

Les mateixes fonts subratllen que es tracta de decisions estrictament personals que cadascú pren “al seu ritme” i que es produeixen “de forma tranquil·la” en coherència amb la candidatura electoral del maig de 2019 sota la marca Junts per Catalunya i amb la inscripció al nou partit “des del minut zero”. De forma simultània aniran decidint si es desvinculen del PDECat o no la vintena de consellers de districte que té JxCat a Barcelona.

Més notícies
Forn i Artadi al ple de l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Forn trenca amb el PDECat per la falta d’entesa amb Junts per Catalunya
Notícia: Forn trenca amb el PDECat per la falta d’entesa amb Junts per Catalunya
Comparteix
L'exregidor de l'Ajuntament s'alinea amb el nou partit de Carles Puigdemont i abandona la formació de David Bonvehí
Elsa Artadi, a l'edifici principal de l'Ajuntament de Barcelona / Mireia Comas
Elsa Artadi: “No pot ser que tota la teva política contra la crisi sigui pintar carrers”
Notícia: Elsa Artadi: “No pot ser que tota la teva política contra la crisi sigui pintar carrers”
Comparteix
Entrevista a Elsa Artadi, presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona | Critica que l'executiu espanyol no reformi la llei que bloqueja l'accés dels ajuntaments al superàvit estalviat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa