Els regidors de JxCat a Barcelona també deixaran el PDECat

Tres dels cinc regidors tenien doble militància | Jordi Martí ja s'ha donat de baixa

Els regidors barcelonins de JxCat també deixaran el PDECat. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, el grup municipal sencer es mantindrà vinculat únicament al nou partit liderat per Carles Puigdemont i deixarà discretament la militància al partit que ara dirigeix David Bonvehí. La desvinculació encara no s’ha consumat del tot però és “indubtable”, segons les fonts consultades.

Tres dels cinc regidors del grup –Jordi Martí Galbis, Francina Vila i Neus Munté– tenien fins ara doble militància i s’han posicionat amb Puigdemont en la guerra política que ha desfermat la denúncia del PDECat per la marca electoral Junts. La presidenta del grup, Elsa Artadi, i el regidor i exconseller Ferran Mascarell, mai van arribar a tenir el carnet del PDECat i anaven a la llista electoral com a independents.

Martí ha estat el primer en donar-se de baixa, aquest dilluns, segons ha confirmat ell mateix a aquest diari. “En els propers dies o hores”, indiquen fonts del grup municipal, donaran el pas Francina Vila i Neus Munté. Ambdues havien tingut responsabilitats orgàniques al PDECat. El cap de llista municipal al maig, l’exconseller Quim Forn, ja ha anunciat que trenca amb el PDECat.

Les mateixes fonts subratllen que es tracta de decisions estrictament personals que cadascú pren “al seu ritme” i que es produeixen “de forma tranquil·la” en coherència amb la candidatura electoral del maig de 2019 sota la marca Junts per Catalunya i amb la inscripció al nou partit “des del minut zero”. De forma simultània aniran decidint si es desvinculen del PDECat o no la vintena de consellers de districte que té JxCat a Barcelona.

Més informació

Nou comentari