Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Milers de litres de desinfectant i més col·legis: Barcelona prepara les eleccions
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona està preparant el dispositiu electoral que utilitzarà mercats municipals i pavellons esportius com a seus de votació aquest diumenge. La directora de logística i manteniment de la gerència de Recursos del consistori, Roser Crivellé, ha explicat als mitjans de comunicació que en cada col·legi l’organització variarà segons les necessitats de l’equipament per garantir les mesures de seguretat. En tots els casos, però, s’han preparat els plànols per distribuir les meses als col·legis i s’està lliurant des de fa uns dies el material per constituir-les.

El consistori barceloní està movent 4.300 urnes, 1,8 milions de paperetes, 4.000 taules, 7.000 litres de gel hidroalcohòlic, i milers de mascaretes higièniques i FPP2. A banda, hi haurà control de cues al carrer i un equip de personal voluntari que seguirà qualsevol incidència que pugui haver-hi i farà funcions de suport. Aquest personal treballador del consistori podrà controlar l’accés al col·legi, organitzar cues o evitar la formació d’aglomeracions, per exemple.

Un dels punts de votació en les eleccions de diumenge serà el Mercat del Ninot, que no es muntarà fins dissabte al vespre. Quan acabi la seva activitat de mercat al migdia, es tancarà, es desinfectarà i es prepararan totes les meses per l’endemà. Amb tot, l’Ajuntament ha fet una demostració per als periodistes en aquest punt per mostrar com es muntaran les meses i quin material hi haurà disponible. En aquesta disposició ja es pot observar, per exemple, l’espai entre les cadires on seuran els membres de la mesa.

Desinfecció de tots els col·legis

L’operació de desinfecció prèvia es repetirà a tots els col·legis i durant la jornada electoral també hi haurà personal de neteja treballant. A la nit, després de tancar el col·legi, es tornarà a netejar tot l’espai i els elements utilitzats. Els equips de protecció individual utilitzats es depositaran en caixes especials i es recolliran la mateixa nit en un dispositiu ad hoc.

A Barcelona hi haurà 129 punts de votació, comptant els que han canviat d’ubicació i els que s’han afegit de nous. Per exemple, 35 equipaments s’han descartat per no complir les mesures necessàries.

En total, per tant, el 14-F hi haurà 365 col·legis electorals a la ciutat, 94 més que en les anteriors eleccions generals, i 1.929 meses, 495 més. Així, gairebé 4 de cada 10 electors, un 37% del total, votarà en un col·legi diferent a l’habitual. L”esforç” del consistori preveu tenir com a resultat menys electors assignats a una mateixa mesa, per complir el protocol específic aprovat pel Procicat.

Més notícies
Cartells electorals retirats per l'Ajuntament en situar-se en espais prohibits / Ecologia Urbana
Els cartells electorals, vulneració crònica de l’ordenança de Barcelona
Notícia: Els cartells electorals, vulneració crònica de l’ordenança de Barcelona
Comparteix
Una passejada permet localitzar fàcilment propaganda política en espais prohibits, com el mobiliari urbà
Urnes i paperetes electorals, en una imatge d'arxiu / Europa Press
Barcelona ha hagut de reemplaçar un terç dels candidats a meses electorals
Notícia: Barcelona ha hagut de reemplaçar un terç dels candidats a meses electorals
Comparteix
Ara és la Guàrdia Urbana qui entrega les notificacions | Quasi 10.000 persones han demanat lliurar-se'n

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa