L’advocat de l’últim detingut de la Meridiana: “Els Mossos li van arrossegar la cara pel paviment”

Un petit grup de suport ha anat a la Ciutat de la Justícia a fer costat al jove que va quedar arrestat el passat 5 de desembre

Una comitiva de manifestants vinculada al tall diari de l’avinguda Meridiana s’ha apropat aquest migdia fins a la Ciutat de la Justícia per acompanyar el Gerard, l’últim detingut durant les protestes posteriors a la sentència de l’1-O. Quan ha sortit de declarar davant del jutge d’instrucció, l’advocat d’Alerta Solidària que el defensa, Eduardo Cáliz, ha explicat que el jove “ha negat els fets” que li atribuïen i “ha denunciat els Mossos per la detenció i per com es va produir”, segons es veu en un vídeo al qual ha tingut accés aquest diari. En les mateixes imatges, l’advocat desitja que “s’aclareixin totes les falsedats que inclou l’atestat”, diu en referència a l’escrit policial.

En declaracions al TOT Barcelona, Cáliz ha assegurat que per detenir el manifestant “el van agafar pel coll, el van tirar a terra i li van arrossegar el rostre pel paviment, fet que va provocar-li erosions a la cara”. Quan el jutge ha sentit aquesta versió, ha ofert al Gerard reclamar i iniciar el tràmit de denúncia contra els agents. El jove ha acceptat i, per tant, “ara està en mans del jutge decidir si fa que els Mossos passin a declarar pels jutjats”, concreta el lletrat.

El jove va ser detingut durant els dies en què la policia mantenia un estira-i-arronsa amb els manifestants, després d’haver-los identificat i denunciat en massa. En una d’aquelles jornades, el Gerard va ser arrestat acusat d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat pels Mossos d’Esquadra. Va passar el 5 de desembre i es va convertir, alhora, en l’últim detingut de la Meridiana.

Mentre el jove que va quedar arrestat, el Gerard, declarava davant del jutjat, unes poques persones reivindiquen les mobilitzacions al carrer des de fora. Els col·lectius que han cridat a fer-hi suport són Solidaritat Perifèrica de Nou Barris i Meridiana Resisteix.

Aquest mateix cap de setmana el col·lectiu de Meridiana Resisteix preveu celebrar els tres mesos de talls diaris amb una manifestació multitudinària.

Més informació

Comentaris

    Jordi Maki 17/01/2020 6:36 pm
    M'ha encantat quan ha dit "quan li vam refregar la cara per terra",referint-se al Mosso!! HA HA HA HA!! Endavant,noi!!

Nou comentari