Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Concentració massiva i crema d’una bandera espanyola a la Meridiana com a resposta als ultres

Una quarantena d’ultres, escortats per antiavalots dels Mossos d’Esquadra, s’han manifestat aquest divendres al vespre contra el tall de la Meridiana, on un col·lectiu de veïns protesten cada dia per la sentència del Procés. Avui es trobaven per 89è vespre consecutiu. Però la convocatòria feixista no ha espantat els meridians, que han respost al mambo, com ja havien anunciat, de manera que avui han fet una de les seves concentracions més massives.

La gentada que s'ha manifestat al tall de la Meridiana el dia que estava anunciada una contraprotesta ultra / D.C.

La gentada que s’ha manifestat al tall de la Meridiana el dia que estava anunciada una contraprotesta ultra / D.C.

Com a resposta a la proximitat de la protesta ultra –que s’ha quedat a una travessia i mitja de distància–, els participants en la concentració d’avui de Meridiana Resisteix també han cremat una bandera espanyola al crit de “que arda, que arda, la puta rojiguarra!“.


Convocats per una coordinadora de col·lectius feixistes i ultradretans, la quarantena d’ultres han avançat per la Meridiana des de la parada de la Sagrera fins a l’altura de l’Hipercor, per la vorera de l’avinguda i en direcció a la cruïlla amb el passeig de Fabra i Puig, on es fa el tall contra el qual es manifestaven. Han caminat seguits pels Mossos d’Esquadra i empenyent un carretó de supermercat amb tres altaveus, a través dels quals se sentia l’himne d’Espanya. També cantaven “la Meridiana no se corta”.


L’organitzador de la mobilització ultra era Alberto Pérez, líder de l’entitat neonazi Front Nacional Identitari-Recuperem Espanya. Ell mateix ha assegurat que entre els concentrats hi havia membres de Vox, PP i Cs.

Quan han arribat a l’altura d’Hipercor, ells mateixos, per inicaitiva pròpia –no ha calgut que els Mossos els barressin el pas– s’han aturat a la vorera.  Han començat a cridar “sí, sí, sí, España ya está aquí!” i “la Meridiana no se corta!”… mentre alguns d’ells envaïen el carril dret de circulació en sentit Besòs.

 
L’anècdota ha saltat quan alguns dels concentrats han començat a cantar “fora feixistes dels nostres barris” –se suposa que irònicament– i una de les noies que encapçalava la protesta ho ha trobat totalment desencertat i al crit de “queeeè?” ha agafat el micro per rectificar la deriva antifeixista de la concentració.

Una coordinadora de grups ultra havia convocat per a aquest divendres la primera de les seves protestes contra el tall de la Meridiana, on un col·lectiu de veïns fa 89 dies que protesta contra la sentència del Procés dictada pel Tribunal Suprem espanyol el 14 d’octubre passat. Si compleixen el seu programa, hi tornaran el dia 20 i el dia 30 de cada més. 
 
 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: josep abad a gener 11, 2020 | 08:41
    josep abad gener 11, 2020 | 08:41
    una quarentena? dec estar malament de la vista, o la màquina esta trucada,
  2. Icona del comentari de: Nacio Catalana a gener 11, 2020 | 18:01
    Nacio Catalana gener 11, 2020 | 18:01
    Auriem de reprimir la repugnant bandera española a Catalunya simbol de tanta repressio i injusticies !!!!!

Nou comentari

Comparteix