Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Martí, sobre Ciutat Vella: “És responsabilitat de qui és responsabilitat”
  • CA

El regidor de Presidència i Pressupostos a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha admès que hi ha un “problema de seguretat de primer nivell” a Ciutat Vella. En declaracions al Bàsics de Betevé, el regidor s’ha expulsat les culpes i ha apuntat la Generalitat com la principal culpable del desordre que viuen barris com el Raval.

Martí diu que “el problema de fons és el narcotràfic i la delinqüència” i, en aquest sentit, assegura que la gestió d’això “és responsabilitat de qui és responsabilitat” en una clara al·lusió al govern de Pere Aragonès. El regidor també lamenta que, davant d’aquest panorama, Esquerra Republicana critiqui a qui, segons ell, està buscant solucions.

Crítiques al gremi de la restauració

Jordi Martí també s’ha dirigit al gremi de restauració davant d’unes de les darreres polèmiques d’aquesta setmana. Considera que portar als tribunals la restricció d’horari de les terrasses no és gens positiu. “La majoria de casos han acabat arxivats”, assegura Martí, que posa en dubte l’estratègia del gremi de judicialitzar les terrasses”.

Per això, Martí aposta per “seure i arribar a acords”, seguint l’estratègia que ha marcat Ada Colau aquest dijous. L’alcaldessa ha sortit al pas de les crítiques assegurant que el consistori ha estat sempre al costat de la restauració. Colau recorda que, durant la pandèmia, l’Ajuntament va ampliar l’espai públic que podien ocupar els bars i restaurants i assegura que vol ajudar als restauradors, però no “a costa dels veïns”.

Pressupostos a totes les administracions

Per últim, Jordi Martí ha volgut oferir diàleg a ERC, a qui considera “soci prioritari”, i el PSC per aprovar els pressupostos de les diferents administracions. “Les negociacions són diferents perquè cada pressupost té la seva lògica, però a ningú se li escapa que la suma de les forces progressistes pot donar la solució a tots tres”, diu un dels responsables dels comptes al consistori.

El regidor també ha aprofitat per criticar la campanya en contra dels comptes de Junts i ERC: “No entenc qui es pot presentar a les eleccions vantant-se d’haver deixat al calaix milions d’euros”, ha deixat anar Martí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa