Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau: “Continuarem donant suport a la restauració”
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau ha recordat aquest dijous que Barcelona ha donat un suport “indiscutible” al Gremi de Restauració des de l’esclat de la pandèmia, després que el gremi s’hagi queixat per la reducció horària de terrasses en alguns carrers i places. “Estem a favor de la restauració, li hem donat suport i li continuarem donant suport, però no serà a costa del descans dels veïns”, ha indicat Colau.

Per part seva, el gremi ha anunciat aquest dijous que portarà als tribunals totes les reduccions horàries que el consistori apliqui. En aquest sentit, ha denunciat que l’Ajuntament està imposant un “toc de queda” a la restauració. Les darrers canvis d’horaris anunciats es produiran a les terrasses del carrer d’Enric Granados (districte de l’Eixample), on entrarà en vigor aquest divendres, i les places del Sol i de la Revolució (districte de Gràcia), on ho farà aquest dijous. A partir d’ara, llavors, els bars i restaurants d’aquests espais hauran de recollir les terrasses a les onze de diumenge a dijous i no a les dotze de la nit com havien fet fins ara. En canvi, de divendres a dissabte l’hora de recollir és a les dotze en lloc de la una de la matinada.

El consistori posa sobre la taula les accions de suport de l’Ajuntament a la restauració

Amb relació a les queixes dels restauradors, l’alcaldessa ha reiterat les accions impulsades des de l’Ajuntament per oferir suport a la restauració, com ara l’ampliació extraordinària de les terrasses o la bonificació de la taxa i, alhora, ha indicat que Barcelona ha estat “generosa”. A més, ha apuntat que amb les darreres normatives municipals les terrasses han crescut a Barcelona.

Davant de tot això, Colau ha catalogat “d’infundades” les crítiques del gremi i ha demanat “corresponsabilitat” per garantir el dret al descans dels veïns i, alhora, el compliment de les noves mesures. “Primer fem mesures preventives, posem sonòmetres, demanem que es compleixi amb horaris… però si no hem d’actuar per preservar el dret al descans”, ha afirmat Colau.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 27, 2022 | 17:49
    Ricard octubre 27, 2022 | 17:49
    Per què Barcelona sigui una ciutat habitable els negocis han de plegar a l'hora d'anar a dormir, inclòs el cap de setmana. La gent que vulgui fer festa al carrer a partir d'aquella hora s'ho ha de trobar tot tancat. Una altra cosa, com el que passa ara, és molestar a la immensa majoria i això és insostenible. Això de que som una ciutat "mediterrània" és una excusa que afavoreix la llei del més incívic. Això no va només per Colau. Va també per Serra, Trias, Margall, Clos, Hereu i tots aquells que no han estat capaços de defensar als barcelonins dels desaprensius i dels que en viuen cínicament.
  2. Icona del comentari de: Angelblau a octubre 27, 2022 | 19:16
    Angelblau octubre 27, 2022 | 19:16
    La Colau es un FRAU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa