Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les terrasses d’Enric Granados tancaran una hora abans a partir de demà
  • CA

L’avançament en l’horari de tancament de terrasses al carrer d’Enric Granados entrarà en vigor aquest divendres. Així ho ha confirmat aquest dijous en una roda de premsa el regidor del districte de l’Eixample, Pau González, que ha detallat que només aquest any el consistori ha obert en total 92 expedients per incompliments de la normativa de terrasses només en aquesta emblemàtica artèria barcelonina, una xifra que suposa el 21% del total de processos oberts en aquest districte per vulnerar l’ordenança.

Amb les noves mesures, els establiments hauran de recollir cadires i taules a les onze de diumenge a dijous i no a les dotze de la nit com havien fet fins ara. Pel que fa al divendres i al dissabte, l’hora de tancament és a les dotze i no a la una de la matinada. Aquests horaris es mantindran invariables tot l’any.

Aquestes mesures les adoptem per recuperar un equilibri entre restauració i vida veïnal que al carrer d’Enric Granados s’ha trencat. Hem de poder fer complementària aquesta activitat amb el descans dels veïns”, ha apuntat Gonzàlez, que ha assegurat que en aquest carrer de l’Eixample hi ha gairebé més cadires a les terrasses que veïns empadronats.

El regidor també ha avisat que el consistori té capacitat per avançar encara una hora més el tancament de les terrasses i ha fet una crida a la responsabilitat del sector de la restauració per contribuir a reduir aquests nivells de soroll. “Les normes s’han de complir. No cal esperar que l’Ajuntament et sancioni per començar a complir la normativa“, ha remarcat Gonzàlez, que ha reconegut que les vulneracions es concentren només en una part dels restauradors que incompleix l’ordenança de manera “reiterada i molt flagrant”.

Terrasses en procés de retirada

Pel que fa a les terrasses extraordinàries, l’executiu barceloní està treballant en aquests moments per agilitzar la retirada d’un total de 35 terrasses del carrer d’Enric Granados que es van instal·lar extraordinàriament durant la pandèmia i a les quals s’ha denegat la petició de consolidació demanada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa