Maragall, també atacat pel programa espia trobat al mòbil de Torrent

Una investigació de 'The Guardian' i 'El País' apunta que va ser l'objectiu d'un 'spyware' que només es ven a governs

El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya, Ernest Maragall, també hauria estat espiat a través del programa Pegasus, el programa de la companyia israeliana NSO que només es ven a governs i que s’introdueix al mòbil de la víctima per controlar-ne els continguts. Així ho publica aquest dimarts a la tarda el diari El País, que juntament amb The Guardian ja ha destapat els presumptes espionatges amb el mateix sistema al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a l’exdiputada Anna Gabriel i al treballador de la Diputació de Barcelona i membre de l’ANC Jordi Domingo.

Segons els dos diaris, el telèfon de Maragall es va infectar el 2019 amb l’spyware a través del mateix sistema amb què s’hauria atacat el mòbil de Torrent: aprofitant una bretxa de seguretat en l’aplicació WhatsApp. Entre l’abril i el maig d’aquell any, aquest escletxa es va utilitzar per introduir el programa en almenys 1.400 telèfons d’arreu del món, segons revela la investigació.

El grup de ciberseguretat canadenc Citizen Lab, que investigava l’error de WhatsApp, ha revelat el cas dels espionatges i, segons els dos diaris, el grup i els responsables de l’aplicació de missatgeria s’han posat en contacte amb els afectats per alertar-los. Els rotatius afirmen que aquest mateix dimarts Maragall ha estat alertat de la qüestió.

“No és cap sorpresa”

El president del grup municipal d’ERC ha dit del suposat espionatge que “no és cap sorpresa”. “La vulneració de drets a casa nostra és constant i molt més greu (presó i persecució judicial) que aquesta inacceptable i il·legal espionatge”, ha afirmat a través de Twitter.

Més informació

Comentaris

    Martí 15/07/2020 9:13 am
    Segur que la incompetent-colau es va beneficiar d'aquestes dades per guanyar vots. I tot i així va perdre.
    ton c. 15/07/2020 10:00 am
    l´escrit més miserable com quasi sempre, ha sortit de la ploma de ´inefable Bernat Dedéu, titllant a Torrent i a tots els presidents que ha tingut el Parlament, com de titelles, sense adonar-se que ell és el primer titella del païs. Cada vegada que el Dedèu, parla de CAT o algún dirigent indepe, és el més "guay, chachipirului", per als amics, és clar. Pena sr. Dedèu, que es molt jove enccara per a prendsre aquets viaranys.

Nou comentari