Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall respon a Sanz: “L’únic text que parla d’allargar la pista ve del PSOE i Podem”
  • CA

El líder d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat la tinenta d’alcaldia de Mobilitat i Infraestructures, Janet Sanz, d’haver “enganyat” alhora d’acusar el govern català. “L’únic text conegut que parla d’allargar la pista ve del Gobierno, és a dir, del PSOE i Podem”, ha afegit. Així s’ha arrodonit un divendres ple de dits que acusen l’altra part de mentidera, i amb alguns aclariments pendents.

La clau de volta de tot plegat ha estat la informació d’aquest matí, que deia que el projecte que es preveu aprovar per ampliar l’aeroport sí que afecta a la zona protegida de La Ricarda. Això, que ha pogut constatar l’Agència Catalana de Notícies (ACN) amb un informe, ha indignat l’ajuntament del Prat i el sector dels comuns, a Barcelona. Sanz ha acusat la Generalitat de mentir, ja que Aena assegura que aquesta afectació de l’entorn del l’aeroport era plenament coneguda per l’executiu de Pere Aragonès.

Davant d’això, Ernest Maragall, també diputat al Parlament per ERC, ha sortit en defensa de l’executiu i ha posat en dubte la validesa de les informacions anteriors. “L’únic cert és que tot és obert i nosaltres decidirem”, ha dit, insinuant que la Generalitat no era conscient fins ara que els plans que es preveuen aprovar destrossaven una part de la zona protegida.

Així mateix, el cap de l’oposició a l’Ajuntament ha refermat que “l’única voluntat clara per mantenir intacte l’espai natural és la del govern català i els ajuntaments”. Hores abans, Janet Sanz havia recriminat a l’executiu d’ERC i JxCat que abracessin “el model desarrollista espanyol del segle XX” i que acceptessin “un atemptat mediambiental” envers “el patrimoni del país”.

Alhora, aquesta mateixa tarda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit explicacions i la rectificació del projecte d’Aena per ampliar l’aeroport del Prat. En dos missatges que ha publicat aquest divendres a Twitter, Aragonès ha subratllat que, efectivament, el projecte que debatrà el Consell de Ministres -abans que acabi setembre- preveu envair l’espai natural de la Ricarda. Així, el president ha advertit que la proposta no reflecteix el consens del Govern, perquè malmet l’espai protegit. “Cada pas que es faci ha d’incloure el compromís de consens. Preservar els espais naturals no és una opció, és una obligació no negociable”, ha reflexionat a la xarxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa