Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall: “Es podria evitar els aldarulls amb un disseny més intel·ligent”
  • CA

El líder d’Esquerra Repúblicana (ERC) a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha criticat el dispositiu de seguretat dels concerts de la Mercè. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Maragall ha lamentat la mala organització de la sortida d’espais com el de l’Avinguda Maria Cristina. En aquest sentit, el líder d’ERC assegura que “era evident que allò s’hagués pogut evitar amb un disseny més intel·ligent”, referint-se als aldarulls i l’apunyalament mortal que va haver-hi dissabte a la nit.

Pel que fa les festes en general, Maragall ha celebrat la gran afluència de públic que hi ha hagut, després de dos anys sota mínims per culpa de la pandèmia. Més d’un milió de persones han anat i el líder republicà ha destacat l’aposta descentralitzada de l’Ajuntament, malgrat cal, assegura, un “revisió profunda” pel que fa a la seguretat.

Revisar el disseny de la Mercè

Maragall considera que cal “revisar el disseny” de les festes en “qüestions relacionades amb temes de seguretat bàsics” per tal d’evitar situacions que, darrerament, s’estan produint amb freqüència a l’entorn de la plaça d’Espanya quan arriben les festes de la Mercè. El líder republicà també ha recordat que “sabíem que veníem d’una experiència igual o pitjor l’any anterior” i ha mostrat sintonia amb les declaracions del líder dels Mossos d’Esquadra, ahir al matí, en què apostava per restringir aforaments. En aquest sentit, Maragall ha afegit que “la gestió de la sortida del concert no estava ben pensada”.

Crítica a l’actitud de Colau

Maragall ha rebaixat el to d’algunes acusacions al govern municipal assegurant que la ciutat “no es caracteritza per un problema de seguretat global”, però els ha demanat més autocrítica: “Barcelona vol ser una gran ciutat? O vol ser-ho per unes coses sí i en d’altres no?”.

ERC, en boca del seu líder municipal, també lamenta la l’actitud “defensiva” del govern de l’Ajuntament. Maragall critica les paraules del tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle, que tot just ha parlat uns minuts abans que ell. “És com si tothom els ataqués o els difamés”, ha comentat, abans d’etzibar un nou dard a Ada Colau, de la qual considera que està “interessada” en què la demonitzin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa