Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Mercè agrupa més d’un milió de persones a l’espera del Piromusical
  • CA

Fa dos anys que les festes de la Mercè no gaudien d’una programació tan extensa com la d’enguany. La pandèmia va treure molts actes del carrer i els pocs que es mantenien actius ho feien amb restriccions d’accés i aforament limitat. L’Ajuntament de Barcelona, enguany, apostava per tornar a la normalitat amb un programa divers que ha durat sis dies. En total, el consistori calcula que, fins dilluns al migdia, 1.020.000 persones han participat d’alguna o vàries activitats de la Mercè, segons han anunciat a Twitter.

Enguany les activitats han recuperat la majoria d’activitats i n’han incorporat de noves, amb presència, també, de companyies internacionals que han vingut a la ciutat per participar de la festa. Més enllà dels espais habituals, aquest milió de persones ha pogut optar per nous espais, com el Parc de l’Aqüeducte, a Ciutat Meridiana, amb activitats organitzades per Pallassos sense Fronteres, o el Parc de Joan Miró, que ha acollit activitats de caràcter familiar. Aquests nous espais han acollit prop de 190.000 persones entre els tres dies de festa.

Els concerts, el gran reclam

Els concerts, com era d’esperar, han acollit gran part de les persones. En total, 260.000 barcelonins i ciutadans d’altres ciutats catalanes han passat pels espectacles com els de la Platja de Bogatell, la plaça d’Espanya o el Moll de la Fusta.

Més enllà dels concerts típics, l’Ajuntament posa de manifest l’èxit del nou escenari de la Zona Universitària, que estava al carrer Martí Franquès, i també remarca els espectacles que s’han fet al Teatre Grec, on s’ha exhaurit l’aforament en diversos concerts.

La novetat del Passeig de Gràcia

Una altra de les apostes segures, el Correfoc, enguany canviava d’espai. En comptes de fer-se, com era habitual fins ara, a la Via Laietana, aquest cop s’ha optat per recórrer el Passeig de Gràcia. El canvi ha sigut un èxit, tenint en compte que prop de 120.000 espectadors han participat de la rua i hi ha hagut una participació de més de mig centenar de colles de tota la ciutat. 

Unes 60.000 persones més es calculen que han passat pel Parc de la Ciutadella aquests tres dies. En total, 190.000 espectadors que han viscut de prop els espectacles d’arts de carrer, que agrupa propostes per a tots els públics.

El Piromusical, de nou a l’Avinguda Maria Cristina

Aquest milió de persones que han participat de la Mercè s’ampliarà aquesta nit amb els espectadors del Piromusical, que tancarà les festes com cada any. L’espectacle durarà mitja hora i torna íntegrament a l’Avinguda Maria Cristina, després d’un darrer any en què els focs es van llençar des de diferents punts de la ciutat. Sota la direcció musical de Jordi Bonet, l’espectacle clicarà l’ullet a Roma, ciutat convidada d’enguany, i es farà ressò del moviment No a la Guerra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa