Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall exigeix a Colau reformar Via Laietana i un ple sobre l’estat de la ciutat
  • CA

Els republicans passen pàgina ja a la bona sintonia amb el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni per a la negociació dels pressupostos de 2020 i endureixen el to. Ernest Maragall ha pressionat l’alcaldessa en una roda de premsa aquest divendres per posar fil a l’agulla i materialitzar projectes anunciats el passat mandat. “Ara que tenim pressupostos, no tenim projecte!”, ha defensat. En aquesta línia, ERC vol “obrir el meló” de la reforma de la Via Laietana i critica l’anunci de talls mensuals a artèries com el carrer Aragó o la pròpia Via Laietana.

“L’anunci que va fer ahir l’alcaldessa té menys efecte que les curses esportives, que tallen carrers més dies i més hores!“, ha criticat Maragall, que ha titllat els talls de “mesura cosmètica”. “Tallar el carrer Aragó un matí de diumenge al mes ni és revolucionari ni és una resposta mínima al que tenim per davant”, ha dit en referència al canvi climàtic. “Governar no consisteix en fer experiments, Barcelona no és un laboratori ni un camp de proves”, ha insistit.

[r:1]

Al març, poc abans de les eleccions, el govern en solitari dels comuns va presentar els resultats del procés participatiu sobre la reforma de Via Laietana, que havia descartat les ‘maxivoreres’ de cinc metres per por a una allau de sol·licituds de terrassa. Les dues opcions finalistes incloïen la supressió d’un carril. En deu mesos, però, no s’han presentat novetats sobre el projecte ni s’han anunciat dates per a les obres, que reclamen intensament comerciants i veïns.

Els plens sobre l’estat de la ciutat, “de debò”

ERC també vol reprendre el més aviat possible la tradició dels plenaris anuals sobre l’Estat de la ciutat, donant-los significació política i aprofundint “de debó” en l’evolució de Barcelona. Així, rebutja que “devaluar” aquesta reflexió pública convertint-la en un ple d’una hora amb un torn d’intervencions de pocs minuts per cada grup i sense transcendència. Vol també un horari que fomenti la participació d’entitats i veïns: “Fem-ho en cap de setmana si cal, amb 4 o 5 hores per davant i que tothom pugui dir-hi la seva!”.

Tot just dues hores després d’haver donat llum verda inicial als comptes pel 2020, els republicans se senten “carregats de raons” per demanar més al govern. “Encara sort que tenim pressupostos, però no substitueixen un rumb i una estratègia real”, ha defensat. La regidora Elisenda Alamany ha exigit a Colau que vagi més enllà de les “bones intencions” i de “fer-se preguntes” i prengui decisions com pacificar de forma permanent la Via Laietana: “Exigim que ens hi posem i que sigui clarament un objectiu de mandat”.

Més notícies
La reforma de la Via Laietana preveu dues opcions de vorera i la supressió d’un carril
Notícia: La reforma de la Via Laietana preveu dues opcions de vorera i la supressió d’un carril
Comparteix
El govern d'Ada Colau presenta els resultats del procés participatiu, que ha descartat les 'maxivoreres' de cinc metres
Els comerciants de Via Laietana reclamen a Colau més consens
Notícia: Els comerciants de Via Laietana reclamen a Colau més consens
Comparteix
Asseguren que no se senten "representats" pel procés participatiu ni per les quatre propostes presentades pel govern municipal
La reforma de la Via Laietana esquiva les terrasses
Notícia: La reforma de la Via Laietana esquiva les terrasses
Comparteix
La majoria de comerciants i veïns que assisteixen al procés participatiu renuncien a les ‘maxivoreres’ de cinc metres per por a una allau de llicències

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa