Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall considera el ‘Catalangate’ “molt més greu que el ‘Watergate’
  • CA

Ernest Maragall, president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i diputat al Parlament, ha criticat aquest dimecres amb duresa el cas d’espionatge del qual ha sigut víctima, el del programa israelià Pegasus, que els republicans atribueixen a l’Estat. En una intervenció en una reunió del grup parlamentari a la cambra catalana, ha recordat l’escàndol del ‘Watergate’ –que va portar a la dimissió de Richard Nixon com a president dels EUA– i ha apuntat que el ‘Catalangate’ “és molt més greu”. “Allò era una anècdota en el marc d’un debat polític i això és un atac sistemàtic contra les institucions, la ciutadania i un projecte polític”, ha alertat.

Maragall ha lamentat que l’espionatge que va patir va ser per ser el conseller d’Acció Exterior i ha dit que els atacants anaven contra la institució del Parlament, el Govern i unes conselleries amb funcions concretes. Per això, ha dit que estan obligats a “denunciar” i a tenir una acció política en defensa dels drets i a apel·lar a tots els demòcrates del país.

Segons el regidor i diputat, ja es tenen algunes “evidències” i darrera de l’espionatge hi ha una estratègia “sistèmica” i “estructural” organitzada amb l’objectiu de “combatre” i “destruir” el projecte polític d’ERC. “Estem davant d’una vulneració flagrant de drets i sistèmica”, ha argumentat, i ha posat en dubte la separació de poders a l’Estat.

Més notícies
El president del grup municipal d'ERC, Ernest Maragall, en el ple de l'Ajuntament de Barcelona / ACN
Maragall, també atacat pel programa espia trobat al mòbil de Torrent
Notícia: Maragall, també atacat pel programa espia trobat al mòbil de Torrent
Comparteix
Una investigació de 'The Guardian' i 'El País' apunta que va ser l'objectiu d'un 'spyware' que només es ven a governs
Ernest Maragall a la protesta contra Felip VI / Jordi Borràs
Maragall demana “excuses” per haver “aguantat tants anys” al PSC
Notícia: Maragall demana “excuses” per haver “aguantat tants anys” al PSC
Comparteix
El líder dels republicans fa costat a la consellera de Salut, durament criticada pel socialista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa