Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall carrega contra Colau pel Mundial d’Atletisme del 2027

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ernest Maragall, exigeix a l’alcaldessa Ada Colau i al seu govern municipal que presentin una candidatura per convertir la capital catalana en la pròxima seu del Mundial d’Atletisme que se celebrarà l’agost del 2027, d’aquí a quatre anys. Maragall adverteix al Consistori que “tenen fins al dia 1 de maig” per presentar a la Federació Internacional d’Atletisme una carta presentant-se com a seu oficial del futur esdeveniment. De fet, el president de la Federació, Sebastian Coe, considera que Barcelona “seria l’escenari perfecte per poder celebrar l’activitat”.

“Ja sabem que els comuns no creuen en l’esport”. Amb aquestes contundents declaracions, el candidat a l’Ajuntament de Barcelona a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig ha apel·lat directament a l’exprimer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i al govern municipal. Maragall ha acusat també a Collboni, i cito textualment, “d’abandonar Barcelona de la mateixa manera que ha abandonat el govern”.

La portaveu adjunta del grup municipal i segona de la llista de Maragall, Elisenda Alamany, ha volgut posar èmfasi en recordar que Barcelona “ja té experiència en organitzar grans esdeveniments” i que disposa de tots els coneixements esportius necessaris per poder dur a terme una activitat esportiva d’aquestes magnituds: “Lamentem que el govern barceloní no hagi fet els deures i que aquest projecte segueixi guardat al calaix”, complementa.

La llista de Maragall

El candidat d’ERC a les eleccions municipals, Ernest Maragall, va presentar fa dues setmanes els 25 primers noms que conformen la seva llista. El seu número dos és, per segona vegada consecutiva, Elisenda Alamany, qui actualment és la portaveu adjunta del grup municipal d’ERC. Després figuren Ester Capella, exregidora per ERC a l’Ajuntament i exconsellera a la Generalitat; Jordi Castellana Gamisans, regidor per ERC a l’Ajuntament; Eva Baró, regidora d’ERC a l’Ajuntament; Jordi Coronas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament; Rosa Suriñach, regidora d’ERC i una de les impulsores del Bicibús Eixample; Montse Benedí; regidora d’ERC; Jan Sibina, coordinador de projectes d’habitatge social a la Fundació Hàbitat3; Lourdes Arando; consellera portaveu al districte de Sant Martí; Max Zañartu, regidor d’ERC; Maria Badet, doctora en Comunicació per la UAB; i Josep Maria Boronat, arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa