Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
MAPA INTERACTIU | Què van votar els teus veïns a les eleccions del 2019

Ara sí, recta final per a les eleccions municipals del 28M. Amb les llistes electorals presentades i amb el darrer ple municipal celebrat, la maquinària dels partits polítics ja funciona a tot gas, a l’espera que el 12 de maig arrenqui oficialment la campanya electoral. La demoscòpia apunta que només el 25% dels votants decideixen durant aquests darrers quinze dies el sentit del seu vot, i que el 75% ja no canviaran d’opinió en campanya electoral. A més, en el cas de Barcelona els sondeigs apunten en una direcció: quatre candidats que podrien guanyar en vots (no hi haurà cap majoria folgada) i que almenys dos partits hauran d’entendre’s per governar. Probablement, tres. Comuns, PSC i Trias apareixen molt ajustats en primera posició en moltes enquestes, però també els republicans aconsegueixen opcions en algun sondeig. Una campanya en què la irrupció de Xavier Trias per Junts ha acabat força polaritzada, per inducció tant de Colau com de Trias, en dos suposats models de ciutat oposats. La resta de candidats intenten trencar aquesta polarització, i segons les enquestes, ho estan aconseguint.

Què van votar els teus veïns ara fa 4 anys?

En tot cas, ara fa 4 anys, a Barcelona el partit més votat va ser ERC, però amb els mateixos regidors que Ada Colau. Un pacte amb el PSC i Manuel Valls va investir per segona vegada la candidata dels Comuns i va deixar els republicans a l’oposició. Ara, tant ERC com el PSC asseguren que no faran alcaldessa per tercera vegada Colau, i el PSC i Trias estarien més pròxims a un acord, que podria hipotèticament comptar amb el suport del PP.

Aquí us presentem un mapa interactiu perquè pugueu veure quin va ser el partit més votat a la vostra illa de cases a Barcelona el 26 de maig de 2019:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa