Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una protesta amb màscares a Barcelona contra el decret per controlar el Tsunami
  • CA

Les revoltes de la pel·lícula V de Vendetta han tingut un humil emmirallament aquest dimarts al centre de Barcelona. La crida anomenada Million mask march [marxa d’un milió de màscares] s’ha convertit en una tradició el dia 5 de novembre a diferents parts del món, i aquest any la mobilització a la ciutat ha format de les protestes contra la sentència del Procés, les detencions i empresonaments arran dels aldarulls i, especialment, pel decret aprovat pel govern espanyol de control de les comunicacions, que té Tsunami Democràtic en el punt de mira i que la Generalitat ha qualificat de “155 digital”.

La convocatòria ha estat difosa pel grup Anonymous Catalonia i ha estat abraçada, entre d’altres, per alguns dels acampats a la plaça Universitat. 

Un grup de joves concentrats a plaça Universitat amb les màscares de Guy Fawkes / D.C.

Un grup de joves concentrats a plaça Universitat amb les màscares de Guy Fawkes / D.C.

Molts dels joves duien al careta icònica amb l’aparença de la icona popularitzada amb el film V de Vendetta. Un dels activistes d’Anomymous ha celebrat que, a diferència d’altres anys, actualment hi hagi un clima de protesta contínua al carrer. “El que tenim clar és que la unió fa la força quan es tracta d’aplegar els afectats per la vulneració de drets civils”, ha explicat.

Com a exemples ha citat el tancament de la web del Tsunami Democràtic o, en un cas més pròxim al seu col·lectiu, el judici contra un activista d’Anomymous. Feia referència a un usuari conegut com a Xelj a les xarxes que s’exposa a 11 anys de presó, segons va denunciar públicament. El motiu atribuït és haver causat “dany informàtic” i “revelació de secrets” després d’haver actuat “contra webs, serveis governamentals i empreses espanyoles”.

Un altre integrant d’Anomymous ha destacat la imprevisibilitat del col·lectiu i ha apuntat que, si bé anys anteriors s’havien fet mobilitzacions per Barcelona, la protesta d’avui podria quedar-se únicament en una reivindicació estàtica a la plaça Universitat. “Aquí tenim més impacte mediàtic que a cap altre lloc, i a més ens hi sentim identificats”, ha afegit.

Més notícies
Cassolada, xiulets i crema de fotos de Felip IV a les protestes contra la visita reial
Notícia: Cassolada, xiulets i crema de fotos de Felip IV a les protestes contra la visita reial
Comparteix
La Diagonal ha quedat tallada durant hores | Escridassades i agressions entre manifestants i convidats a l'acte, malgrat el blindatge policial
L’Estació de Sants, bloquejada per una nova protesta dels CDR
Notícia: L’Estació de Sants, bloquejada per una nova protesta dels CDR
Comparteix
La policia havia restringit l'accés a dues úniques portes per impedir l'entrada dels manifestants, el que ha acabat resultant molt útil per noquejar l'estació amb menys gent que altres protestes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa