Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Quan hi ha mambo ve més gent”: el tall de la Meridiana es prepara pels ultres
  • CA

El tema de conversa estrella aquest dijous nit al tall de la Meridiana era com protegir-se davant la convocatòria ultra prevista per l’endemà. Els grupets espontanis que formen els veïns a la calçada comentaven consells de seguretat i pronòstics d’afluència. “Seran 4 gats, com l’últim cop”, deia un. “Però diuen que en vindran uns de molt perillosos”, li rebatia un altre. Punxin o no els ultres, la majoria dels veïns que participen al tall de trànsit contra la sentència i fins i tot els Sanitaris per la República tenien clara una cosa: l’expectació farà créixer la concentració de Meridiana Resisteix.

“Quan hi ha mambo ve més gent, s’animen més a venir”, resumia Màrius Pallarès, fundador de ‘Sanitaris per la República’. El col·lectiu que atenén altruïstament ferits o emergències mèdiques a les protestes independentistes reforçarà demà el dispositiu a l’avinguda: en lloc de la mitja dotzena habitual Pallarès calcula que seran “uns 25”. La coordinació ja preveia ampliar una mica l’equip, però finalment quadruplicarà efectius perquè s’han ofert a anar-hi més voluntaris dels que preveien. Es repartiran per les quatre cantonades de la cruïlla de Fabra i Puig i tres ‘eco alfas’ –els sanitaris més experimentats, amb certa autonomia decisòria– acompanyaran la columna ultra que pretén acostar-se des de la parada de metro de la Sagrera.

[r:1]

Els veïns també compten ser més nombrosos. “Demà creiem que hi haurà més gent que la resta de dies, per protegir el tall i sobretot a la gent gran”, explica un jove al TOT Barcelona. En efecte, els cabells blancs formen part del paisatge habitual de Meridiana Resisteix. “Si no som molts quedem desprotegits”, insisteix el noi. Al matí hi ha previsió de pluja, però per la tarda i vespre no s’anticipen precipitacions que puguin dissuadir als simpatitzants. La nit sentarà un precedent important, especialment pel que fa a la mobilització espanyolista, perquè la convocatòria que circula per Whatsapp aquest gener aspira a mobilitzar ciutadans contraris al tall cada dia 10, 20 i 30 de mes. 

Veïns concentrats al tall de la Meridiana per 88a nit consecutiva / MMP

Veïns concentrats al tall de la Meridiana per 88a nit consecutiva / MMP

Tot i que pel canal de Telegram de Meridiana Resisteix s’havia anunciat la difusió d’instruccions de prevenció aquest dijous, finalment han decidit difondre-les el mateix dia per via telemàtica “per no anticipar” els seus plans a eventuals detractors. Les recomanacions estàndard, això sí, no faltaran: no tornar mai sol cap a casa per evitar agressions i arribar a la Meridiana amb antel·lació. La convocatòria per divendres, de fet, ja s’avança 30 minuts a l’hora d’inici tradicional, que són les vuit.

[r:2]

L’altre element a debat era l’actuació policial. “Als polítics ja els interessa que hi hagi merder, sobretot a l’Albert Batlle! No confio que la policia ens protegeixi”, criticava un manifestant. “Els encapsularan molt abans que arribin a Fabra i Puig, no els deixaran arribar fins aquí”, confiava el jove d’abans. Per si de cas, l’home que porta de tant el tant un gran altaveu per fer sonar música i fer ambient –com aquest dijous–, reconeixia que divendres el deixarà a casa “per si de cas” hi ha corredisses. 

Més notícies
Meridiana Resisteix establirà un perímetre de seguretat davant l’amenaça ultra
Notícia: Meridiana Resisteix establirà un perímetre de seguretat davant l’amenaça ultra
Comparteix
Els impulsors del tall comuniquen la protesta a Interior per a tot el mes de gener
Una coordinadora de grups ultra convoca protestes contra el tall de la Meridiana
Notícia: Una coordinadora de grups ultra convoca protestes contra el tall de la Meridiana
Comparteix
Tres col·lectius s'identifiquen com a organitzadors i quatre més, com a adherits

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi Crimdepensa a gener 10, 2020 | 02:45
    Jordi Crimdepensa gener 10, 2020 | 02:45
    Depèn què entengui per "mambo".La setmana d'encapsulaments,escorcollaments ,identificacions i algun cop de porra,(pels volts dels 50 dies),en vam ser pocs i amb prou feines ens vam poder moure.Per què us penseu que es va decidir demanar permís?...Després hi ha molt valent...
  2. Icona del comentari de: Un català decent a un altre dement . a abril 06, 2022 | 08:19
    Un català decent a un altre dement . abril 06, 2022 | 08:19
    Bon dia REBU•BLICANS! Amb B alta,eh! És una barreja de REBUZNANTS i REPUBLICANS. Oi que és original? .
  3. Icona del comentari de: Anònim a abril 06, 2022 | 08:31
    Anònim abril 06, 2022 | 08:31
    Per en Crimdepensa. Quin nom! Criminal que no pensa! Tinc una cançoneta per tu: Uy, uy, uy...casi fem la Dui! T'agrada ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa