Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició veu en l’últim baròmetre un clam de “canvi de cicle”
  • CA

Els resultats de l’últim baròmetre de l’Ajuntament de Barcelona han deixat lectures per a tots els colors. Els barcelonins posen la pitjor nota a l’alcaldessa Ada Colau en 7 anys amb un 4,1, però posen els comuns al capdavant de la cursa electoral per a les municipals del 2023. Aquestes dades són una mostra per als grups de l’oposició de la necessitat d’un “canvi de cicle” polític a l’Ajuntament i de la pèrdua de pistonada de l’actual batllessa com a líder de l’executiu.

ERC: Un executiu “esgotat”

Les primeres formacions en pronunciar-se han estat ERC i Ciutadans. Els republicans consideren que el consistori té un problema molt important de lideratge i consideren que cal “passar pàgina” i encetar una nova etapa al govern municipal. “El govern municipal està esgotat i la ciutadania no confia en ell. El baròmetre ens marca un final de cicle. Tenim molt males dades sobre la gestió del govern municipal i tenim les pitjors dades des de 2012 en la percepció d’evolució de la ciutat. Això és molt preocupant”, ha assegurat el regidor Jordi Coronas, que veu en els resultats una mostra de l’enquistament de les preocupacions de la ciutadania.

JxCat: canvi “urgent”

El portaveu del grup de JxCat, Jordi Martí Galbis, també ha volgut pronunciar-se respecte als resultats del baròmetre i ha posat èmfasi en la devaluació de la valoració ciutadana que ha patit Colau des de la seva presa de possessió com a alcaldessa. “La ciutat no es mereix aquest govern. Els veïns mereixen una ciutat segura, neta i pròspera. El baròmetre confirma que el canvi és urgent, necessari i possible”, ha apuntat Martí, que veu en l’aprovat que ha rebut la presidenta del grup, Neus Munté, un aval de la bona feina que ha fet el partit des de l’oposició.

Cs: “Desgovern”

Per la seva banda, la líder de Ciutadans al consistori barceloní, Luz Guilarte, ha assenyalat que aquestes dades mostren que els barcelonins s’han cansat del “desgovern” que al seu parer formen comuns i PSC, a qui acusa que crear nous problemes en comptes de posar solució als existents. “El més necessari ara és que aquest desgovern surti de l’Ajuntament com més aviat millor. Barcelona necessita un nou cicle polític i un govern que posi solucions i que sigui conscient dels problemes que té”, ha reblat Guilarte, que considera que l’executiu liderat per Colau no té “voluntat política” per afrontar les diferents problemàtiques de la ciutat.

PP: “Ineptitud”

El grup municipal del PP ha llegit els resultats com una mostra de la “ineptitud” de l’executiu local, sobretot pel que fa a la inseguretat, que és la primera preocupació dels barcelonins novament. Josep Bou sosté que cap dels dos partits al govern té els coneixements per millorar la seguretat i creu que porten Barcelona al “precipici social i econòmic”. Els populars també posen el focus en la mala valoració de la neteja i el trànsit: Bou diu que no li sorprèn perquè la ciutat “ha perdut molt en qualitat de vida”. L’única solució, per ell, és “que Colau no sigui alcaldessa el 2023”.

Valents: “fracàs”

El grup de Valents ha opinat que l’enquesta semestral certifica que el govern municipal “ha fracassat”. En tot cas, el partit d’Eva Parera ha emfatitzat que el baròmetre l’ha exclós del sondeig d’intenció de vot. La regidora i màxima dirigent de la formació conservadora ha acusat Colau i el PSC d’amagar la seva formació a l’enquesta. “Saben que som l’alternativa al seu nefast govern”, s’ha vantat Parera, que ha rematat la queixa amb una sentència contudent: “Ens esborraran del seu baròmetre, però no dels carrers de Barcelona. Els veïns estan amb nosaltres”. A banda, Valents ha destacat que l’accés a l’habitatge figuri entre els principals problemes de la ciutat, segons els entrevistats. “Colau va prometre habitatge i ha portat okupes”, ha retret Parera.

Gestió municipal

Les dades d’aquest darrer baròmetre mostren com gairebé la meitat (47,1%) dels 800 participants en l’enquesta valora que la gestió municipal és “dolenta o molt dolenta”. Això suposa una caiguda de tres punts respecte a les xifres de fa mig any, però segueix sent un judici ciutadà molt sever sobre l’èxit del govern Colau. Per contra, un 38,9% considera que el consistori ho està fent “bé o molt bé”, el que significa un lleu increment d’un punt i mig. Enmig, un 11,7% veu la gestió “normal o regular”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní emprenyat. a juliol 04, 2022 | 19:19
    Barceloní emprenyat. juliol 04, 2022 | 19:19
    Canvi de cicle?. Ho dubto moltíssim. Passarà com a un home que jo coneixia que, cada primers d'any deia "Aquest any em moriré". Van passar una pila d'any però, és clar, a l'últim la va encertar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa