Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Liquidat el Consell Comarcal del Barcelonès després de dos anys i mig de tràmits
  • CA

El Govern ha aprovat aquest dimarts la distribució i traspàs de competències del Consell Comarcal del Barcelonès, amb la qual cosa es formalitza la liquidació de l’organisme. El decret del Govern arriba després que el mateix Consell Comarcal aprovés per unanimitat el març de 2017 una moció que demanava a la Generalitat i al Parlament que comencessin els tràmits per suprimir la corporació. Amb l’extinció oficialitzada, el Barcelonès es converteix en l’única comarca catalana sense consell comarcal.

El 6 de febrer d’aquest 2019, el Parlament va aprovar la llei de supressió del Consell Comarcal del Barcelonès, que establia el mecanisme per liquidar-lo i que culminava amb el decret aprovat aquest dimarts. Tanmateix, es mantindrà una comissió liquidadora que supervisarà el traspàs de competències.

[r:2]

Les competències de l’extint Consell Comarcal, així com els béns, els drets, les obligacions, els crèdits pressupostaris i el personal, s’han repartit entre els ajuntaments afectats –Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs– i organismes com l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Més notícies
Votació al Parlament de Catalunya | Jordi Borràs
El Parlament suprimeix el Consell Comarcal del Barcelonès
Notícia: El Parlament suprimeix el Consell Comarcal del Barcelonès
Comparteix
La cambra catalana ha sumat 125 vots a favor i quatre abstencions del grup parlamentari de la CUP
Les irregularitats, el darrer entrebanc per liquidar el consell comarcal del Barcelonès
Notícia: Les irregularitats, el darrer entrebanc per liquidar el consell comarcal del Barcelonès
Comparteix
Els grups parlamentaris busquen la fórmula per definir "responsabilitats" en el futur en cas que prosperin les investigacions sobre corrupció
El Parlament inicia el trossejament del Consell Comarcal del Barcelonès
Notícia: El Parlament inicia el trossejament del Consell Comarcal del Barcelonès
Comparteix
JxCat i ERC presenten la ponència de llei per repartir les competències, pressupost i personal de l’òrgan supramunicipal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa