Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Parlament suprimeix el Consell Comarcal del Barcelonès
  • CA

El Parlament ha aprovat aquest dimecres suprimir el Consell Comarcal del Barcelonès amb 125 vots a favor, cap en contra i quatre abstencions de la CUP. Ha estat la diputada de Junts per Catalunya Anna Erra qui ha presentat la proposta per dissoldre aquest organisme i per crear una comissió mixta que elabori una proposta per distribuir les competències, les activitats i els serveis realitzats fins ara per aquest Consell Comarcal.

La proposició de llei que es votava aquest dimecres venia acompanyada de 14 esmenes (tres de Ciutadans, una de part dels comuns, cinc de part del PP, quatre de la CUP i una de transaccional entre Ciutadans, Catalunya en Comú, el PP i la CUP). Tot i que s’han acabat retirant algunes, totes les esmenes votades s’han denegat. Finalment, però, el dictamen de la proposició de llei ha estat votat favorablement.

El diputat d’Esquerra Republicana Gerard Gómez del Moral li ha retret al diputat de Ciutadans Joan Garcia que la seva formació hagi volgut treure pit de la votació d’aquesta mesura. El diputat republicà li ha recordat que “fa dos anys ERC va presentar una moció per tancar el Consell Comarcal” però que quan els republicans van veure que generava unanimitat, “la vam retirar per presentar-la conjuntament”.

A més, Del Moral ha afegit que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya ha tingut el seu efecte en l’aprovació d’aquesta mesura, ja que ha prorrogat durant mesos la seva possible votació. Davant dels retrets del PSC, el diputat ha recordat que per culpa de la intervenció de l’Estat a la Generalitat, el Parlament té activitat legislativa des de fa només tres mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa