Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Laura Pérez, sobre Maragall, Valls i Collboni: “Són fills sans del patriarcat”
  • CA

La candidata de BComú a la reelecció com a alcaldessa, Ada Colau, ha reivindicat aquest dimecres el feminisme i les polítiques de la diversitat com una “oportunitat democratitzadora”. En un acte de campanya amb un to festiu a la Plaça del Diamant de Gràcia en el qual s’ha reivindicat el feminisme i la diversitat sexual i de gènere, la regidora de l’àrea durant aquest mandat i número 4 a la nova llista, Laura Pérez, ha carregat contra el comportament dels alcaldables homes durant el debat d’ahir a TV3. 

Pérez ha desitjat que Barcelona es converteixi en la ciutat dels homes feministes per contraposició a la “condescendència” que considera que van tenir l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, i el de Barcelona pel Canvi-Cs, Manuel Valls, amb Colau durant el debat d’aquest dimarts. Segons ella, Maragall va actuar com si fos l’avi de la candidata de BComú i Valls com si en fos el pare. A més, ha criticat que l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, es comportés com si fos l’alcalde de la ciutat. “Són fills sans del patriarcat”, ha dit. 

Record a l’atac contra el centre LGTBI

Colau, pel seu costat, ha recordat l’atac que va rebre el Centre LGTBI impulsat pel seu govern i ha assegurat que no és només un atac contra el centre, sinó també “contra el model de ciutat oberta i progressista que s’està construint”. Acompanyada per l’exdiputat brasiler i defensor de la comunitat LGTBI Jean Wyllys, la candidata de BComú ha reivindicat Barcelona com una “ciutat feminista orgullosament diversa”.

Davant una Plaça del Diamant plena, Colau ha defensat l’aposta per fer que les polítiques feministes siguin transversals i estiguin presents en totes les àrees. A més, ha reivindicat la creació de la regidoria de Feminismes i LGTBI com una “declaració d’intencions” de la importància que tindrien les dues qüestions en el seu govern. Colau ha advertit que hi ha una “lluita de valors al món” entre aquells que volen fer un “salt endavant” i els que volen “una societat més igualitària”. “Som majoria els que volem un món millor”, ha remarcat Colau, que ha lamentat que l’homofòbia estigui present en tots els estrats socials i en tots els països. 

“La por pot ser manipulable”

Fent-se ressò de les declaracions de la número dos de JxCat, Elsa Artadi, en què deia que el seu feminisme és oposat al de Colau, la número quatre de BComú ha apuntat que són “oposades” no només pel que fa al feminisme, sinó en totes les matèries. “No tenim un feminisme obsessionat perquè les dones estiguin a la cúpula de l’Íbex 35”, ha dit Pérez, que ha defensat el “feminisme de 99%” i de les dones “invisibilitzades” que sostenen l’economia. 

Al seu torn, Wyllys ha remarcat que comparteix la “mateixa perspectiva del món” que té Colau. Ha defensat un món que “sigui de tots” i no hi hagi diferències pel que fa als drets entre les persones. L’exdiputat brasiler ha alertat de l’auge de l’extrema dreta arreu del món. “La por pot ser fàcilment manipulable”, ha advertit. Wyllys ha fet una crida a fer un “cinturó de contenció” de l’extrema dreta ara als municipis, després que hagi apuntat que en les eleccions espanyoles del 28A ja se’n va començar a construir un.

Més notícies
El col·lectiu LGTBI, protagonista de la festa major de Nou Barris
Notícia: El col·lectiu LGTBI, protagonista de la festa major de Nou Barris
Comparteix
Activitats com una poètic-queer, una "biblioteca vivent" o una cercavila LGTBI ompliran la setmana
El centre LGTBI de Barcelona, inaugurat el 19 de gener. | Ajuntament de Barcelona
El candidat de Vox vol tancar el centre LGTBI i convertir-lo en un espai per a “famílies”
Notícia: El candidat de Vox vol tancar el centre LGTBI i convertir-lo en un espai per a “famílies”
Comparteix
La Plataforma d'Entitats LGTBI replica que el local és un "dret" per al col·lectiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa