Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La jutge renya el fiscal per voler-li rentar el cervell a Forn
  • CA

La titular del jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya, encarregada de decidir sobre els permisos penitenciaris de Quim Forn, dedica bona part de la interlocutòria que li autoritza una sortida de tres dies a renyar el fiscal pels arguments amb què ha intentat oposar-s’hi. La notícia que la magistrada, Maria Jesús Arnau, havia decidit concedir un permís de tres dies a l’exregidor de Junts per Catalunya a Barcelona va transcendir dilluns. Però aquest divendres n’hi ha concedit un altre amb una interlocutòria que també s’ha fet pública íntegrament avui. I, malgrat que és el mateix jutjat que va tombar-li el tercer grau, sí que defensa amb energia els permisos temporals i la fiscalia no surt gens ben parada en l’escrit.

Segons recull –i rebat– la jutge, la fiscalia “insisteix” en el perill de reiteració delictiva perquè considera que Forn no ha deixat de ser independentista. I, sobretot, el fiscal remarca en el seu recurs contra el permís donat per la junta de tractament de la presó de Lledoners que “l’intern no ha realitzat un programa específic de tractament per al delicte de sedició”. A la qual cosa la magistrada Arnau respon que no existeix el que es demana i que, “tot i que això es negui en el seu informe”, el que pretén el fiscal és que Forn faci “un programa específic per canviar o modificar el seu pensament i la seva ideologia política”.

Per això, la magistrada li recorda al fiscal que “aquests pensaments i voluntats de l’intern són legítims dins del nostre ordenament jurídic, ja que formen part del programa de diversos partits polítics actius a Catalunya, i ni aquests partits ni els seus programes electorals han estat declarats inconstitucionals, ni per llei, ni per resolució judicial”.

“Aquesta pretensió del ministeri fiscal de rebuig i de modificació dels principis, pensaments i voluntats legítims que té l’intern, ni es contemplen en la normativa penitenciària, ni en la Constitució Espanyola i atemptaria contra els més elementals drets fonamentals“, afegeix la magistrada. 

A més, considera que la suposició del fiscal que un permís pugui portar Forn a una reincidència delictiva “no es fonamenta en cap dada objectiva”, i recorda que durant els altres permisos de què ha gaudit l’exregidor no s’ha registrat cap incidència.

Amb una certa irona, la jutge remarca també que “el delicte de sedició no pot ser comès per una persona sola i requereix d’una planificació prolongada, a més del fet que va ser comès en un context político-social que en aquests moments no sembla donar-se”. “Almenys ara no hi ha convocat un referèndum d’independència prohibit pel Tribunal Constitucional, ni procediments judicials sobre els quals es vinguin generant mobilitzacions”, remata.

Més notícies
Quim Forn surt de la presó per anar a treballar a Mediapro / Europa Press (Pau Venteo)
Forn rep un permís de 3 dies del mateix jutjat que dimarts li va suspendre el tercer grau
Notícia: Forn rep un permís de 3 dies del mateix jutjat que dimarts li va suspendre el tercer grau
Comparteix
Ara considera que "hi ha suficients garanties que l'intern farà un bon ús" de la sortida
Joaquim Forn, declarant al judici del Tribunal Suprem pel referèndum de l'1-O / ACN
La fiscalia insisteix contra Forn a l’Audiència
Notícia: La fiscalia insisteix contra Forn a l’Audiència
Comparteix
Recorren l'aplicació de l'article 100.2 contra l'exconseller i critica que s'hagi concedit a tots els presos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa