Forn rep un permís de 3 dies del mateix jutjat que dimarts li va suspendre el tercer grau

Ara considera que "hi ha suficients garanties que l'intern farà un bon ús" de la sortida

El jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya ha autoritzat el permís de sortida de tres dies proposat per la Junta de tractament del centre penitenari de Lledoners. Es tracta del mateix jutjat que dimarts passat va suspendre el tercer grau penitenciari a l’exregidor i també a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, després que la fiscalia presentés un recurs per demanar-ho.

Ara la jutgessa considera que “hi ha suficients garanties que l’intern farà un bon ús del permís” però indica que en farà un “seguiment específic” de manera que el centre haurà de comunicar “el resultat i incidències” del permís “amb caràcter previ a la proposició d’un nou permís”. També argumenta en contra de la valoració de la fiscalia que la condemna que compleix Quim Forn és la primera que té, que ha complert la quarta part de la condemna –des del 2 de novembre del 2017– i que té bona conducta.

Afegeix que el primer permís que el jutjat va autoritzar, l’11 de febrer del 2020, ha estat confirmat per l’Audiència Provincial de Barcelona el 14 de juliol del 2020 i la sentència del Tribunal Suprem. Indica que els “impediments” a l’itinerari penitenciari de Forn “si no tenen una motivació suficient, serien contraris a l’ordenament jurídic”.

Pel que fa a la valoració que Forn fa dels fets en aquest moment, la jutgessa exposa que l’intern “reconeix els fets provats en la sentència”, “assumeix la responsabilitat de les seves accions” i “valora que es podria haver actuat d’una altra manera”. Segons el text, Forn considera que “qualsevol solució futur seria òptim que es pogués pactar amb l’Estat perquè la via unilateral no és l’adequada”.

“L’intern assumeix la responsabilitat dels fets delictius i mostra motivació per canviar-los, però no està d’acord amb la seva qualificació jurídica, defensant la seva innocència, el que sens dubte és un pensament i decisió legítims, ja que la normativa penitenciària no imposa l’obligació al condemnat de penedir-se ni declarar-se culpable i prescindir de la seva declaració d’innocència”, afegeix.

Finalment, conclou que durà a terme “un seguiment específic del resultat del present permís que s’autoritza” abans de donar-li un nou permís “per tal de constatar que es mantenen baixos els riscos de reincidència delictiva i de trencament de la condemna” i també per “valorar la procedència de continuar la via de concessió de futurs permisos”.

Més informació

Nou comentari