Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Karl Jacobi: “El meu projecte de l’illa de pisos al mar és com la Sagrada Família”
  • CA

L’illa de 300.000 pisos que vol fer davant de la costa de Barcelona per solucionar els problemes d’habitatge ha sigut un dels punts que ha desencadenat la ruptura de Karl Jacobi amb el partit Nosotros, creat fa uns dos anys a Madrid. L’empresari alemany –conegut per haver esbroncat el president de Parlament, Roger Torrent, perquè és independentista– ha explicat al TOT Barcelona el motiu del trencament anunciat ahir i ha insistit que encara aspira a tenir la seva pròpia candidatura a l’alcaldia de la ciutat.

Segons ell, el partit que li donava suport –el president del qual, Óscar Bermán, va ser en la presentació de la seva candidatura–, ha incomplert “el contracte firmat” amb què li donaven “llibertat absoluta” per definir el seu propi programa. 

“Jo tenia ofertes de gairebé tots els partits constitucionalistes i vaig acceptar l’oferta de Nosotros perquè ells em donaven llibertat total, perquè a mi em costa molt ser part d’una estructura i no poder dir el que penso. El problema és que a l’hora de la veritat no han respectat el contracte, per això he decidit trencar”, argumenta.

I admet que els problemes van començar arran de l’acte que va fer a la plaça Sant Jaume​, el dia en què va explicar el seu projecte d’illa artificial amb 300.000 pisos. “Sense ni veure el projecte, el van considerar una idea boja. I ells no tenien perquè ficar-s’hi. A més més, jo tinc el projecte d’una constructora i és perfectament viable. El que passa és que com la Sagrada Família, que no es pot fer en cinc anys, potser trigaria 15 anys“, ha dit. 

Què passarà amb Vicky Álvarez?

El que encara no té clar el mateix Jacobi –a part de no tenir definit amb quin partit o plataforma es presentarà a les eleccions– és si Vicky Ávarez –l’examant de Jordi Pujol Ferrusola que va saltar a la fama amb la conversa de La Camarga amb Alícia Sánchez-Camacho– continuarà amb ell la cursa electoral. Havia de ser la número 2 o 3 de la llista i ara “depèn de moltes coses”. “Hem de mirar què pensa la nova estructura que es creï i la mateixa Victoria, no és només el que jo pensi”, al·lega.

Per què va confondre el Tram amb Trump?

Una altra de les qüestions que ha abordat Jacobi és la del tramvia. Primer de tot ha volgut clarificar què li va passar el dia que li van preguntar pel Tram a Rac1 i va entendre que li demanaven per (Donald) Trump. “La gent amb una mica de cultural parla anglès. Jo parlo anglès i estic molt pendent de les notícies internacionals, i quan em van preguntar pel Tram va sonar com Trump i jo vaig pensar en el senyor Trump, que és molt important a nivell mundial”, ha argumentat.

I, respecte del projecte del tramvia per la Diagonal, ha dit que és “una bogeria de les més grans”, que considera que seria “totalment inútil” i que “no donaria cap prestigi a la ciutat, costaria molts diners i posaria la zona potes enlaire durant molt temps”. “Això és una cosa dels polítics per fer-se un monument”, ha conclòs.

El partit l’acusa de mentir

El president del partit Nosotros, Óscar Bermán, ha acusat l’alcaldable de “mentir” per ocultar que mai ha estat membre del partit, primer en una piulada i després en un comunicat. Bermán li recorda a l’empresari alemany que a l’acord que va signar amb el partit van decidir presentar un programa electoral pactat. Però Bermán sosté que Jacobi no ha comptat amb el partit per les propostes, i posa d’exemple l’illa de pisos al mar. “Proposta inviable que ha estat objecte de burla”, reconeix el president de Nosotros. 

A més, sosté que l’empresari va mentir al partit quan va presumir de “recolzament, mitjans i finançament” que, diu Óscar Bermán, “s’han demostrat inexistents”. “Per aquests motius”, prossegueix el màxim dirigent del partit, “ens vam veure en la necessitat de constatar la inviabilitat de qualsevol relació electoral i política” amb Karl Jacobi. Així li ho va traslladar el partit en una reunió el 17 de gener, en què van oferir a l’empresari justificar la decisió “per motius de salut”.

Més notícies
L’empresari Karl Jacobi trenca amb el partit Nosotros i muntarà una altra candidatura
Notícia: L’empresari Karl Jacobi trenca amb el partit Nosotros i muntarà una altra candidatura
Comparteix
El candidat ho ha anunciat aquest dimecres a la tarda al seu compte de Twitter
La solució de Jacobi al problema d’habitatge de Barcelona: “Una illa al mar amb 300.000 pisos”
Notícia: La solució de Jacobi al problema d’habitatge de Barcelona: “Una illa al mar amb 300.000 pisos”
Comparteix
Vicky Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, serà la "número 2 o 3" de la llista de l'empresari alemany
L’alcaldable Karl Jacobi confon el “Tram” amb “Trump” en una entrevista
Notícia: L’alcaldable Karl Jacobi confon el “Tram” amb “Trump” en una entrevista
Comparteix
En una conversa amb el programa 'Versió RAC1', l'empresari alemany recorre al lema "ordre i justícia" per parlar sobre el top manta i els patinets elèctrics
Karl Jacobi : “Sense Barcelona l’independentisme no tornarà a aixecar el cap”
Notícia: Karl Jacobi : “Sense Barcelona l’independentisme no tornarà a aixecar el cap”
Comparteix
L’empresari alemany que reclamava presó pels independentistes exigeix que l’Estat actuï contra el procés

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa