Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat dona per amortitzat Batlle per la gestió dels botellots
  • CA

El grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona ha criticat aquest dimarts la “incapacitat” del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni per frenar l’incivisme a la ciutat després de les aglomeracions que s’han produït en les festes de Gràcia i Sants aquest agost. El portaveu del grup en el consistori, Jordi Martí, ha mostrat la seva preocupació per les concentracions de persones “consumint alcohol, sense mantenir la distància”, i ha apuntat que no tenen lloc únicament en les festes de barri, sinó en altres llocs de la ciutat, com a les platges.

Martíu creu que el govern municipal està “desbordat” per la situació, per la qual cosa ha demanat un replantejament integral de les estratègies de prevenció, civisme i seguretat a Barcelona, sobretot de cara a les festes de la Mercè, que comencen el pròxim 24 de setembre. En aquest sentit, el portaveu de JxCat dona per “amortitzat políticament” al tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle.

Segons denuncien des de JxCat, l’executiu de Colau s’hauria destapat com a “incapaç de fer front aquestes realitats, que són previsibles” i li atribueix la manca del “sentit de l’anticipació”. Per tot plegat, de carar al futur immediat, reclama “fer complir les ordenances” vigents. “Creiem que necessitarem un altre govern per donar resposta a una situació preocupant, que no només afecta Barcelona, però on és injustificable aquesta manca d’acció i de criteri, d’incompetència manifesta a l’hora de donar resposta a aquestes situacions”, ha subratllat Jordi Martí, rematant una línia crítica amb l’Ajuntament sobre aquest tema que ja va abanderar també el grup de Ciutadans recentment.

De la mateixa manera, després de dies de tocs d’atenció per part de diversos sindicats policials, el portaveu de Junts per Catalunya al consistori ha volgut enviar un missatge de “suport i reconeixement” als cossos de seguretat. Especialment, a més, s’ha referit a la tasca de la Guàrdia Urbana i a la seva unitat amb funcions d’antiavalots, la Unitat de Reforç d’Emergències Proximitat (UREP). En això, però, han coindicit amb les paraules d’ahir de Batlle, que va lloar les actuacions policials i va animar a repensar el model català de gestió de l’oci nocturn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa