Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament, forçat a esborrar part d’un comunicat per vulnerar la llei electoral
  • CA

Segon capítol de la batalla entre la llei electoral i l’Ajuntament. Si bé dimecres el consistori va haver d’anul·lar una roda de premsa del regidor Eloi Badia després que JxCat presentés un recurs a la Junta Electoral, el mateix òrgan ha forçat aquest matí a la institució dirigida per Ada Colau a eliminar part d’un comunicat de la pàgina web. El contingut té a veure amb l’anunci que s’havia de fer en la compareixença cancel·lada per ordre de la Junta Electoral sobre multes a botigues de souvenirs al voltant del Park Güell. 

[r:1]

En concret, la Junta Electoral recull un paràgraf –que ja ha estat eliminat per l’Ajuntament– que diu: “La mesura té com a objectiu protegir el teixit comercial dels barris, s’emmarca dins del Pla Estratègic del Park Güell, que preveu gairebé 200 actuacions de millora en els entorns del parc amb un pressupost de 24,9 milions d’euros, amb intervencions urbanístiques, socials i culturals”.

La Junta Electoral ha exigit al consistori que “procedeixi a suprimir la informació que conté aquest paràgraf”. Fonts municipals han explicat que ja han esborrat la informació.

JxCat, artífex de la resolució

JxCat ha estat, de nou, qui ha impulsat la picada al crostó a l’Ajuntament. El partit liderat per Elsa Artadi a nivell municipal va recórrer a la Junta Electoral la publicació del comunicat a la web del servei de premsa, ahir l’organisme va exigir en una resolució l’eliminació de part del contingut perquè “trenca el principi d’objectivitat” que ha de tenir el consistori en període electoral.

Concretament, la Junta Electoral exposa que s’ha vulnerat l’article 50 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), que estableix els límits de les campanyes institucionals i actes d’inauguració en un període electoral. La norma prohibeix la difusió de fites de les administracions en el temps comprés entre la convocatòria d’eleccions al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i la celebració dels comicis.

JxCat, a més de la desaparició del comunicat, demanava una multa a l’Ajuntament. A més, avisa que també podria impugnar la publicació dels comunicats sobre les obres al mercat de la Mercè i la inauguració d’unes escales mecàniques a Ciutat Meridiana, totes dues fites al districte de Nou Barris. “Ens reservem l’opció de seguir presentant escrits a la Junta si el govern d’Ada Colau segueix fent trampes i incomplint la norma electoral al seu favor”, asseguren fonts de JxCat.

Més notícies
Elsa Artadi (JxCat) intervenint al ple de l'Ajuntament de Barcelona, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
JxCat impugna davant la Junta Electoral una roda de premsa sobre el Park Güell
Notícia: JxCat impugna davant la Junta Electoral una roda de premsa sobre el Park Güell
Comparteix
El govern d'Ada Colau ha optat per suspendre l'acte comunicatiu per "prudència" tot i que sosté que podia fer-la

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa