Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat impugna davant la Junta Electoral una roda de premsa sobre el Park Güell
  • CA

El grup municipal de JxCat ha forçat la suspensió d’una roda de premsa del govern municipal aquest dimecres al matí sobre sancions per la venda de souvenirs en botigues de l’entorn del Park Güell i la Casa Vicens. En conèixer la convocatòria va presentar una reclamació a la Junta Electoral, per considerar que no es poden fer inauguracions ni explicar nous projectes durant cap període electoral per respectar el principi de neutralitat. Encara que les properes eleccions del 10 de novembre són al Congrés dels Diputats i al Senat, tots els governs –locals, autonòmics, supramunicipals…– queden igualment afectats.

La Junta Electoral ha ofert aquest matí al consistori la possibilitat d’explicar millor el seu acte, però el marge entre la comunicació i l’acte era tan ajustat –només tres quarts d’hora– que els comuns han preferit anul·lar la roda de premsa, que havia d’encapçalar el regidor Eloi Badia. Asseguren que podrien haver-la fet, però han preferit ser prudents: “No hem rebut cap requeriment quan passava mitja hora de l’hora fixada i podríem fer la roda de premsa, però per principi de prudència la suspenem, tot i que només era una comunicació sobre un tema administratiu”. Amb la marxa enrere municipal la Junta Electoral no ha hagut de pronunciar-se sobre la legalitat de l’acte ni prohibir-lo.

En canvi, JxCat interpreta la cancel·lació com “un reconeixement de que les coses no s’havien fet bé” i sosté que Badia ha “ensopegat dues vegades amb la mateixa pedra” perquè la Junta Electoral de Zona “ja li va tombar una roda de premsa sobre novetats al Park Güell”. En aquella ocasió, durant la campanya de les anterior eleccions espanyoles, el veto també va sorgir d’una impugnació de JxCat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa