Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat dona oxigen a Colau i salva el primer escull per crear una promotora publicoprivada
  • CA

El govern municipal ha aconseguit salvar el primer escull per refer la promotora publicoprivada que ha de construir 4.500 pisos de lloguer assequible i s’ha assegurat el suport necessari per tirar-lo endavant gràcies als vots a favor de JxCat. El nou projecte, que canvia substancialment l’enfoc de l’operador mixt després del fracàs de la primera licitació, s’ha aprovat a la comissió de Drets Socials que s’ha celebrat aquest dimarts i s’haurà de refrendar en el pròxim ple. La resta de grups de l’oposició ha fet una reserva de vot a l’espera de tenir més detalls.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha defensat aquest segon intent per “deixar enrere receptes velles” i construir pisos que podran allotjar unes 12.000 persones. “Necessitem el sector privat per fer el salt d’escala” que li cal a la ciutat, ha dit Martín. El govern municipal ha canviat el plec de condicions per fer-lo més atractiu i dotar-lo de més múscul financer i més flexibilitat, ja que opta per un procediment negociat amb publicitat, que permet més marge de diàleg que un concurs.

Nova etapa de col·laboració

La regidora de JxCat, Neus Munté, ha justificat el seu vot favorable per la “necessitat” que té Barcelona de trobar un soci privat per construir més habitatge públic, però ha reclamat al govern d’Ada Colau que refaci ponts amb el sector privat per acabar amb la “desconfiança” que s’ha creat en els últims anys pels continus atacs dels comuns al sector immobiliari. “Ens preocupa que costi tant trobar un soci privat”, ha insistit Munté.

En la mateixa línia s’han expressat el grups de Cs, PP i BxC, que esperen que el nou operador deixi enrere la confrontació permanent i obri una nova etapa de col·laboració amb el sector privat en lloc. La regidora de BxC, Eva Parera, ha estat la més efusiva: “Sentir parlar al govern del sector privat en habitatge ens fa feliços”, ha dit. “És un bon primer pas per recuperar la confiança dels promotors perquè no ens podem permetre un altre fracàs”. 

Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha criticat que el govern municipal hagi portat la nova proposta a l’Ajuntament abans de tenir la llum de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que també participa de la societat mixta. “El nou plec no s’ha votat a cap dels òrgans de l’AMB”, ha lamentat. “Era important tenir el debat allà a on toca” abans de donar els següents passos d’un projecte cabdal per a la política d’habitatge de la capital catalana i la seva àrea metropolitana. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa