Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Jutjat i govern espanyol van exculpar els ‘piolins’ que van provocar una batussa en un bar del Born
  • CA

Els agents de la Policia Nacional implicats en una batussa en un bar del Born la nit del 23 al 24 d’octubre del 2017 van ser totalment exculpats dels fets, tant pel jutjat com pel ministeri de l’Interior, que no els ha sancionat de cap manera. Així es tanca aquest episodi protagonitzat per agents enviats a Catalunya per intentar impedir el referèndum de l’1-O i que després encara s’hi van quedar setmanes, allotjats en el famós vaixell amb el dibuixa animat Piolín (Piuet en català, tot i que ningú en deia així aquells dies) dibuixat al buc. La notícia, avançada per RAC1, s’ha sabut ara arran d’una resposta parlamentària del diputat al Congrés d’EH Bildu Jon Iñarritu, a la qual ha tingut accés el TOT Barcelona.

L’escrit, amb data del 18 de febrer, assegura que “l’incident” es va produir perquè a un dels agents implicats li va “desaparèixer” el telèfon mòbil dins del bar. L’havia deixat sobre la barra i a l’hora de marxar va veure que no el tenia i va demanar als cambrers si en sabien alguna cosa, ja que ja no quedava cap client més: els agents, per tant, estaven el que se sol dir tancant el local, a altes hores de matinada.

En aquells moments, dies abans del 155, el govern espanyol estava en mans del PP. Ara és el govern del PSOE el que respon. I ho fa culpant de l’altercat els cambrers. “Un d’ells es va alterar i es va abraonar sobre el funcionari policial i li va causar lesions en tots dos braços i el va tirar a terra”, diu el text.

La mateixa resposta detalla que es va cridar els Mossos d’Esquadra i que un dels agents de la policia de la Generalitat va trucar al telèfon desaparegut del policia espanyol –cosa que no se li havia acudit a l’amo del mòbil–, i així va ser com es va trobar l’aparell darrere de la barra del bar, sota la tarima de fusta. Tot i que resulta evident que el telèfon havia caigut en algun moment de la nit –la mateixa resposta parlamentària diu que l’agent estatal havia deixat el mòbil sobre la barra–, el text insinua alguna altra cosa quan diu que “es desconeix com va arribar allà”.

El cas és, segons la resposta del govern, que el jutjat d’instrucció número 12 de Barcelona va “dictar sentència absolutòria” el 26 de maig del 2018 i que el 3 d’octubre del mateix any la Policia Nacional va arxivar la informació reservada que havien obert als agents implicats, ja que van considerar que no hi havia cap responsabilitat disciplinària que calgués sancionar.

El relat dels fets que en el seu moment van fer els cambrers del bar era molt diferent​. Segons ells, els policies anaven beguts i van causar problemes des del moment d’entrar al bar i fins i tot els van retreure que parlessin en el que a ells els va semblar català, tot i que era italià.

Més notícies
L’ANC i Òmnium volen exercir l’acusació popular contra les càrregues de l’1-O a Barcelona
Notícia: L’ANC i Òmnium volen exercir l’acusació popular contra les càrregues de l’1-O a Barcelona
Comparteix
Volen substituir l'Ajuntament de Barcelona, que va ser exclòs per l'Audiència
La fiscalia utilitza la sentència del Suprem per defensar les càrregues de l’1-O
Notícia: La fiscalia utilitza la sentència del Suprem per defensar les càrregues de l’1-O
Comparteix
Demana que s'arxivi quasi tota la investigació perquè considera justificat "el necessari ús de la força" per part de la policia espanyola el dia del referèndum
L’Audiència expulsa l’Ajuntament de la causa contra les càrregues de l’1-O
Notícia: L’Audiència expulsa l’Ajuntament de la causa contra les càrregues de l’1-O
Comparteix
L'Advocacia de l'Estat i la Fiscalia ho van demanar sense èxit a un jutjat d'instrucció, però ara el tribunal provincial els ho ha concedit
L’Ajuntament preveu que les càrregues de l’1-O es puguin jutjar d’aquí un any
Notícia: L’Ajuntament preveu que les càrregues de l’1-O es puguin jutjar d’aquí un any
Comparteix
El regidor Marc Serra (Bcomú) confia que comenci durant la tardor de 2020 o al llarg de 2021 i acabin asseguts al banc dels acusats els màxims comandaments

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa