Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fiscalia utilitza la sentència del Suprem per defensar les càrregues de l’1-O
  • CA

Pràcticament la totalitat de la causa oberta al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona contra les càrregues policials de l’1-O a Barcelona, que van deixar centenars de ferits, s’ha d’arxivar. Ho demana la fiscalia en un escrit al jutge d’instructor, Francesc Miralles, i basa tots els seus arguments en la sentència del Tribunal Suprem que condemna a penes de presó de fins a 13 anys els líders independentistes jutjats fins ara.

Segons aquest escrit, la sentència del Suprem justifica la “legítima, necessària i proporcional intervenció policial” l’1 d’octubre del 2017 i deixa clar que “va ser necessari l’ús de la força per part dels agents de la Policia Nacional” per “apartar els ciutadans que s’amuntegaven per impedir l’accés dels funcionaris” als col·legis electorals per retirar les urnes. La fiscalia considera provat al Suprem que “la major part de les lesions van ser de molt escassa gravetat” i “derivades de la pròpia resistència interposada” pels ciutadans. No hi ha, per tant, delicte, perquè hi ha una “causa eximent”.

Amb aquests arguments, la fiscalia demana que s’arxivi la causa i se salvi només la peça separada del cas de Roger Español, per continuar-ne la instrucció, i subratlla que “apareix com a denunciant i investigat un ciutadà que va perdre la visió d’un ull com a conseqüència de l’impacte d’una pilota de cautxú i al qual s’imputa, alhora, un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat”, ja que va llançar una tanca contra la zona on era la policia.

A banda, considera que s’ha de reconduir cap a un senzill judici per delicte lleu –el que abans s’anomenaven faltes– l’actuació de sis agents, l’actuació dels quals podria considerar-se “accions individualitzades que no s’acomoden a les exigències de proporcionalitat i necessitat en concret que emparen l’ús policial de la força legalment i jurisprudencialment”.

Es tracta dels agents autor de la famosa puntada de peu ‘voladora’ del col·legi Pau Claris, d’un llançament escales avall d’un altre policia a la mateixa escola i d’uns cops a la cara a un ciutadà per un altre policia al mateix centre.

A banda, també considera la fiscalia que s’ha de jutjat per delicte lleu un agent que va actuar a l’escola Mediterrània –per uns cops de porra–, un altre de l’escola Àgora per uns cops de porra i unes puntades de peu i un altre policia més per l’actuació a l’escola Dolors Monserdà, per uns altres cops de porra.  

Comentaris

  1. Icona del comentari de: remigio III a desembre 20, 2019 | 13:46
    remigio III desembre 20, 2019 | 13:46
    Clar que no van a, acusar, els seus mercenaris. Roma no ho va fer i, Aquest tampoc seran tan estúpids.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa