Un jutge ordena retirar de manera “definitiva” els llaços grocs dels districtes

Una sentència dona la raó a un grup d'advocats constitucionalistes que consideren que el símbol vulnera el seu dret a la igualtat

El titular del jutjat contenciós administratiu número 6 de Barcelona ha ordenat a l’Ajuntament la “retirada immediata i definitiva” dels llaços grocs que hi hagi en edificis municipals, que actualment es limita a les seus d’alguns districtes, ja que a la Casa Gran, a la plaça Sant Jaume ja no es va tornar a posar després de l’última campanya electoral.

La resolució, que ha avançat El Mundo i a la qual ha tingut també accés el TOT Barcelona, dona la raó al grup Advocats Catalans per la Constitució, que van presentar el recurs al·legant que la presència dels símbols impugnats vulnera el seu dret fonamental de la igualtat.

En declaracions a aquest diari, l’advocat que encapçalava la reclamació, Ramon de Veciana, ha destacat que “és la primera vegada que una sentència ordena la retirada de llaços grocs per vulneració de drets fonamentals”. I remarca, a més, que la decisió no afecta només els períodes electorals, sinó que és permanent.

L’Ajuntament té quinze dies per presentar un recurs d’apel·lació contra aquesta decisió. Fons municipals indiquen que encara no han pres cap decisió i que abans cal estudiar la sentència. En la resolució queda clar que l’Ajuntament es va oposar activament a la demanda dels advocats que van presentar el recurs, però no està clar que ara el govern municipal allargar el procés judicial. Les mateixes fonts puntualitzen que ara mateix no hi ha llaç groc a la façana de la Casa Gran i que quan n’hi ha hagut ha siguat “amb consens” de la majoria de partits del consistori.

Es dona el cas, però, que els dos socis de govern tenen una posició diferent respecte d’aquesta qüestió: el PSC no vol ni veure aquests símbols de defensa dels presos polítics i els comuns sí que han accedit a penjar-lo en diverses ocacions. És per això que als districtes on el regidor de govern és dels socialistes no hi ha llaç i, en canvi, n’hi ha en districtes on el regidor és dels comuns.

 

Més informació

Comentaris

  un tipo que vive en Tabarnia 14/02/2020 3:13 pm
  llavorens perque es fan eleccions? perque el que goberna la,juntament no representa a la ciutadania, millor tornem a la dictadura, no? aixi els totiles aquestos juntament amb el pallassos togats estaran contents
  fideli 14/02/2020 4:05 pm
  qui és més idiota? realment españa sou una colla de bandes franquistes organitzades... quina màfia...
  Ramon 14/02/2020 4:47 pm
  Per què en dieu "advocats constitucionalistes"? Per què dieu "espai postconvergent"? Per què anomeneu VOX d'ultradreta però no pas d'ultraesquerra la CUP i la Comuna Pudent?
  ganxó 14/02/2020 4:49 pm
  Pregunto: De quin color és el paper de WC que tenen a casa seu ?. Si és blanc també serà delicte per poc respecta al color. Si no, fan discriminació al colors. . I torno a preguntar: I si en lloc de donar-li la volta a la tira i quedar com a llaç, la deixen en forma de tira ? Per que la toga, encara que negra també fa la volta al coll, no ? i repregunto el delicte és pel color o la forma que se li dona al colorejat ?
  Ramon 14/02/2020 4:52 pm
  D'aquesta enèsima ignomínia almenys podríem traure de bo, que a partir d'ara ja no pugui penjar-se mai més en cap espai públic cap pancarta multiculti, immigracionista, pacifista, feminista, antinuclear o alarmista del clima. A partir d'ara, només allò que generi unanimitats. Tipus el rebuig al fitxatge de Boateng.
  Pepe 14/02/2020 5:23 pm
  La bandera dels espanyols no?
  Tal com raja 14/02/2020 5:25 pm
  Ràpid, a posar-ne tants com calgui
  remigio III 14/02/2020 5:39 pm
  Advocats Catalans per la Constitució, que van presentar el recurs al·legant que la presència dels símbols impugnats vulnera el seu dret fonamental de la igualtat. Jo crec que s'estan traient les coses de mare. Podrem usar samarreta groga pel carrer o en denunciaran els advocats, anticatalans? Podrem usar calçotets grocs o, també ofendrà els reaccionaris nacionalistes borbònics? El jutge que ha admès aquesta estupidesa hauria d'estar en la llista de l'atur.
  Ya era hora que limpien de mierda los edificios públicos. 14/02/2020 6:28 pm
  A ver si ahora hay algún chulillo supremacista que no acate la sentencia.

Nou comentari