Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts apressa a protegir Collserola per evitar incendis
  • CA

Junts reclama prendre accions amb ugències per protegir el parc natural de Collserola i evitar el risc d’incendi a la serralada. És una de les raons que el partit independentista addueix per estendre una moció que presentarà tant a l’Ajuntament de Barcelona com a altres vuit municipis i l’entitat municipal descentralitzada de Valldoreix, tot ells situats al voltant del massís.

La moció es presentarà durant els plens d’abril i maig als municipis del Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Barcelona, ​​Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès, a més de l’EMD de Valldoreix. La presidenta del grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Elsa Artadi, ha reivindicat que la serra de Collserola com “l’element nuclear per fer una Barcelona més verda i saludable i de millora de la qualitat de vida de la ciutat”.

Artadi ha retret al Govern municipal “que hagi abandonat definitivament projectes com la cobertura de la Ronda de Dalt o les Portes de Collserola”. la juntista també ha reclamat millorar la gestió de la biomassa que genera el parc i que aquesta s’aprofiti per donar energia.

La líder del grup municipal de Junts a Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, ha remarcat que la pèrdua d’activitat agrícola i ramadera a Collserola ha creat un boscós continu, i ha alertat que pot resultar clau per a la propagació d’un futur incendi. Ha justificat fer una estratègia compartida a la primavera perquè “els focs s’apaguen abans de l’estiu, abans que es produeixin”.

Amb les diferents mocions, que “tindran en compte la idiosincràsia de cadascun dels municipis implicats”, segons ha explicat el portaveu de Junts a Sant Just Desvern, Ramon Figuerola, es desenvoluparà en cinc eixos com són el de crear mosaics agroforestals per trencar amb la continuïtat del bosc, i promoure la col·laboració publicoprivada amb els grups d’autoproducció i agrupacions de defensa forestal. També preveuen facilitar la instal·lació d’un centre logístic de biomassa així com l’esbandida d’arbres tant en parcel·les de titularitat pública com les privades, i crear una estratègia de formació i informació per al veïnat per tal de tenir “una ciutadania que actuï amb prevenció i responsabilitat”.

Més notícies
Nevada del 2015 al parc de Collserola, a l'altura de l'Observatori Fabra/ Òscar Giralt
Neva a Collserola
Notícia: Neva a Collserola
Comparteix
A Barcelona es detecten flocs a les cotes més elevades i a Sitges a cota de 200 metres
Nuvolositat densa sobre el cel de Barcelona / Alfons Puertas Castro (Observatori Fabra)
El març ha estat el mes amb menys sol a Barcelona des de 1968
Notícia: El març ha estat el mes amb menys sol a Barcelona des de 1968
Comparteix
La capital registra aquest dissabte temperatures mínimes de 0 graus, una xifra insòlita per l'època de l'any
Túnel de pl Glòries d'entrada a BCN JORDI PLAY
Cues el primer dia laborable del túnel de les Glòries en sentit Llobregat
Notícia: Cues el primer dia laborable del túnel de les Glòries en sentit Llobregat
Comparteix
L'Ajuntament recomana que s'eviti circular-hi entre les 7 i les 9.30 h, justament l'hora punta
Ciutat de la Justícia, on s'aglutinen sales i jutjats d'instrucció / Wikimedia - Zarateman
Es reactiva el segon jutjat de delictes lleus de Barcelona
Notícia: Es reactiva el segon jutjat de delictes lleus de Barcelona
Comparteix
El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) accedeix a les demandes de Junts per Catalunya i del món econòmic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa