Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts apressa Colau a bonificar la meitat de la taxa d’escombraries amb el porta a porta
  • CA

Junts per Catalunya ha aconseguit que prosperés una proposició a la comissió d’Economia amb què pressiona el govern municipal perquè bonifiqui el 50% de la taxa d’escombraries als domicilis que es demostri que reciclin de forma adequada amb la implantació del sistema porta a porta. El regidor dels comuns Eloi Badia va assegurar la setmana passada que l’Ajuntament perfila una proposta de reduir la taxa als veïns que separin els residus de forma adequada, però l’executiu local no ha concretat de moment quant es descomptarà de l’impost.

Junts ha retocat el text de la seva proposta a instàncies d’ERC i ha aconseguit aprovar-la amb suport dels republicans, Cs i Barcelona pel Canvi. La presidenta del grup municipal de JxCat, Elsa Artadi, ha afirmat que cal “millorar una taxa mal dissenyada, que no genera incentius, i compensar els veïns que fan una feina que a d’altres barris no s’està exigint”. El sistema porta a porta s’ha posat a prova –no exempt de queixes i protestes– a Sarrià i Sant Andreu, i queda pendent d’estendre’s a Horta i a Sant Antoni.

La proposició no obliga al govern de comuns i socialistes a eximir els contribuents que reciclin d’abonar la meitat de la taxa. És un pronunciament que insta l’executiu a fer-ho. Les dues forces de govern -que s’han abstingut davant la proposta de Junts, igual que el PP- han reiterat que estan compromesos a bonificar l’impost de recollida de residus.

Més notícies
Un cubell del Porta a Porta de Sant Andreu, a l'inici de la implantació del sistema de recollida d'escombraries el 2021 / Jordi Play
L’Ajuntament nega que el porta a porta provoqui plagues i pudors a Sant Andreu
Notícia: L’Ajuntament nega que el porta a porta provoqui plagues i pudors a Sant Andreu
Comparteix
Badia oposa l'augment del reciclatge a les crítiques d'entitats veïnals, tot i que concedeix que calen canvis
Concentració contra el porta a porta / Jordi Play
Junts es queixa que el porta a porta s’estengui a Sant Antoni “sense consens”
Notícia: Junts es queixa que el porta a porta s’estengui a Sant Antoni “sense consens”
Comparteix
Recorda els "seriosos conflictes" que el sistema de recollida d'escombraries ha generat a Sant Andreu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa